Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Uutisia

Avoimuutta
Vihreiden kansanedustajat Mari Holopainen ja Atte Harjanne vaativat kirjallisessa kysymyksessään, että THL:n koronamallien taustat avataan kaikilta osin julkisiksi. Perusteeksi he esittävät, että laskelmia tarvitaan poliittisten päätösten tekemiseen ja jotta ei myöhästytä ensimmäisistä rokotteen ostajista.

Sananvapautta
Kansanedustaja Ano Turtiainen puolustaa sananvapautta. Hän toteaa, että kansanedustajan syytesuoja on äärimmäisen tärkeä juuri sen tähden, ettei mikään vallanpitäjä pystyisi nousemaan niin tyrannimaiseen asemaan, että saisi suljettua poliittisen vastustajan suun. Sananvapaus on tärkeä ihmisoikeus. Ilman sananvapautta ei ole mitään vapautta.
Juha Mäenpää vertasi sopeutumatonta osaa maahanmuuttajista vieraslajeihin. Jos syyttämislupa olisi mennyt läpi, häntä olisi odottanut jo ennen oikeudenkäyntiä varma tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
Samaan aikaan seurataan, saako Pekka Haavisto tuomion siitä, että hän auttoi kyseenalaisin keinoin maahan ihmisiä, jotka ovat julkaisseet päivityksiä, joissa kehotetaan tappamaan ainakin kaikki kristityt.

Eriarvoisuutta
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on vastannut kieltävästi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion kirjalliseen kysymykseen tapahtuma-alan erityistuista. Ravintola-ala sai erityistukea, joka olisi samoin perustein kuulunut tapahtumia järjestäville. Perusteena kieltoon oli, että yritykset voivat hakea muita tukia.

Sähkölle tukea
Tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jenni Pitko ja ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja Tiina Elo ehdottavat, että valtio myöntää sähköpyörän ostamiseen hankintatukea yksityishenkilöille. Tukea ei siis saisi tavalliseen lihasvoimin suoritettavaan pyöräilyyn, koska sen ei uskota korvaavan ajomatkoja. Sähköpyörien tukea myönnetään useissa maissa.

Ideologia edellä
Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo nostaa esiin perusteet sosiaali- ja terveysalan uudistuksissa. Hän toteaa, että hallituksen ideologiset päätökset murentavat suomalaisten oikeusturvan perusteita.
– Koko viime vuosikymmenen kukin hallitus ja hallituspuolue on pyrkinyt uudistamaan sosiaali- ja terveyspalveluita ideologisista lähtökohdista – ei sen pohjalta miten Suomeen saataisiin synnytettyä toimivat, eri alueet ja niiden eri väestöryhmät huomioivat palvelut. Sama meno jatkuu edelleen.
Marinin hallituksen syyksi hän nostaa ideologian, jossa vaaditaan valtiojohtoisuutta, eikä voida käyttää joustavasti yritysten palveluita.Tavoite on johtanut jopa lainvastaiseen vaatimukseen mitätöidä voimassa olevat kuntien/kuntayhtymien sopimukset yritysten kanssa.

Kouvola

Rallin ja ravin huippukilpailut
Rallicrossin maailmanmestaruussarja palaa Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen.
Elokuun viimeisenä viikonloppuna Kouvolassa Tykkimäen moottoriradalla ajettava huipputapahtuma tarjoaa mahtavan suorituspaikan maailman parhaille rallicross-tähdille.
Tapahtuman järjestää SET Promotion Oy yhteistyössä paikallisen Tykkimäen Moottorirata ry:n kanssa. Kilpailua voi seurata suorina lähetyksinä Ylen kanavilla.
Poikkeusoloissa tehdyn Rallicrossin MM-kilpailukalenterin uudelleenjärjestelyn ansiosta avautui kauan odotettu mahdollisuus autourheilun supertapahtumaan Suomessa. Kouvolassa ajetaan kaksi toisistaan erillistä kilpailua, joista molemmissa jaetaan MM-pisteet.
– Vaikka kilpailu todennäköisesti viedään läpi ilman yleisöä, elinvoiman näkökulmasta tapahtuman merkitys on tärkeä alueelle. Toimimme hyvässä yhteistyössä järjestäjien kanssa ja toivotamme maailman parhaat rallicross-tähdet tervetulleeksi kisaamaan Kouvolaan, kaupunginjohtaja Marita Toikka toteaa.
Monilla rallicross-tiimeillä ja kuljettajilla on Kouvolan Tykkimäen radasta hyviä muistoja. Tykkimäen Moottorirata ry:n puheenjohtaja Markku Koirikivi lupaa, että kisatapahtuma viedään läpi hienoissa olosuhteissa ja että rata-alue on vaadittavassa kunnossa.
Kouvolan autourheiluyhdistyksistä tapahtumassa on mukana seurojen edustajia noin 100 henkilöä, joiden työpanos tulee olemaan merkittävä kisaviikonloppuna.
Kilpailu kantaa nimeä CapitalBox World Rallycross of Finland.
Suomen Hippoksen valtuuskunta päätti 24.6.2020, että vuoden 2023 Kuninkuusravit järjestetään Kouvolan raviradalla. Kuninkuusravit ovat yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista.
Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy:n tutkimuksen mukaan tämä kolmepäiväinen tapahtuma on jättänyt talousalueelle vuosittain 10–14 miljoonaa euroa.
Koronaepidemian vuoksi tämän vuoden Seinäjoen Kuninkuusravit siirtyvät vuodella ja samoin Forssan Kuninkuusravit. Valkealan Hevosystäväinseura ry päätti hakea tapahtumaa 2023. Hakemuksensa määräaikaan mennessä jättivät Kouvolan lisäksi Jyväskylä, Kaustinen/Härmä, Lappeenranta, Oulu, Tampere ja Vermo.
Kaupunginjohtaja Marita Toikka tähdentää, että Kuninkuusravien saaminen kaupunkiin tuo paikallisille yrittäjille selkeää taloudellista hyötyä sekä ihmisille elämyksiä.
Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen kertoo, että Kuninkuusravit yhdistävät Kouvolan ja koko Kymenlaakson hevosihmiset tapahtuman toteuttamiseen. Kyseessä on suuri haaste, mutta myös mahtava mahdollisuus.
– Onnistuneiden Kuninkuusravien tuotolla pystymme kehittämään alueen hevostaloutta edelleen ja turvaamaan Kouvolan raviradan aseman.
Kouvolan koko majoituskapasiteetti on täynnä tapahtumaviikonlopun. Lisäksi tarvitaan väliaikaista majoitustilaa.
Edellisen kerran Kuninkuusravit järjestettiin Kouvolassa vuonna 2007. Silloin yleisömäärä oli 60 574.

Neljä matonpesupaikkaa Valkealasta

Tekninen lautakunta päätti lakkautettavista matonpesupaikoista ja koira-aitauksista.
Koirille ei ehdotusta tarvitse esitellä, sillä aitauksia päätettiin olla lopettamatta. Kouvolassa on nykyisin 7 koira-aitausta. Koira-aitausten tarjonta vaihtelee kunnittain. Se on kunnille vapaaehtoista palveluntarjontaa.
Vaadittu säästö otetaan mattojen pesemisestä niille suunnitelluilla paikoilla. Eniten suunnitellaan lakkautettavaksi matonpesupaikkoja Valkealasta.
Palveluverkkoselvityksen yhteydessä kaupunginvaltuusto on asettanut matonpesupaikkojen ja koira-aitausten osalta vähintään 20 000 euron vuotuiset kunnossapidon säästötavoitteet sekä 300 000 euron investointien vähentämistavoitteet.
Matonpesupaikoista tehdyn selvityksen perusteella tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen matonpesupaikkojen lopettamisesta.
Lakkautettavat matonpesupaikat sijaitsevat kirkonkylässä, Tirvalla, Vekaranjärvellä ja Utissa. Tarkemmat selostukset näkyvät oheisesta kuulutuksesta, joka tarjoaa mahdollisuuden lausua mielipiteitä päätöksistä.
Tirvan matonpesupaikka on ollut alun perin kyläyhdistyksen hoidossa, eikä sopimusta sen siirtymisestä kaupungin hoitoon ole löydetty. Paikan kunnossapito palautetaan sen välineiden omistajalle.
Muidenkin lakkautettavien matonpesupaikkojen osalta tarkoitus on tarjota matonpesupaikkoja yhteisöille ylläpidettäväksi.
Kaupunki ei enää aio pitää niitä yllä kustannuksellaan. Mikäli yhdistykset eivät ota niitä hoitoonsa nykyisessä kunnossa, matonpesupaikat tullaan purkamaan.
Kouvolan kaupunki huolehtii kesäisin 19 matonpesupaikasta eri puolella Kouvolaa. Matonpesupaikoilla on ympäristönsuojelullinen näkökohta; mattoja ei pestä järvessä vaan pesuvedet johdetaan viemäriin. Matonpesupaikkojen poistaminen voi aiheuttaa sen, että asukkaat ryhtyvät enemmässä määrin pesemään mattojaan mökkirannoilla.
Matonpesupaikat ovat osaltaan myös yksi kaupunkilaisia viehättävistä kesäpaikoista.

Jaa artikkeli: