Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Uutistärppi: Petoksia ja rikkaiden tukemista

Poissaolevan hiljaisuuden todettiin puhuvan hallituksen puolesta, kun kansaa kokoontui eduskuntatalon rapuille osoittamaan mieltään 1.9. Brexit otettiin malliksi ja huudettiin Fixit.
Ari Alén eli Bono nosti esiin tietojen vääristelyn. Ennen liittymisäänestystä tuotiin esiin vain EU-myönteisiä asioita. Valtiovarainministeriö tilaa Amerikasta ohjeet budjetin laatimiseen. Edustajat saavat pari päivää ennen äänestystä 600 sivua tekstiä, josta pitäisi päättää.YK ja WHO ovat korruptoituneet. Valta luoda rahaa on yksityisillä keskuspankkiireilla. Suomi myy luonnonvarojaan ja infraansa.
Agronomi ja valtiotieteiden maisteri Sami Kilpeläinen totesi EU-ajan lisänneen eriarvoisuutta ja tuoneen 10 vuoden turhan laman. Elpymisrahastoon laitettavalla 3,4 miljardilla maksaisi 11 vuotta maatalouden kansalliset tuet. Lisäksi Venäjä-pakotteet aiheuttavat 3 miljardin menetykset. Taskurahoja on saatu.
Ekonomi Jukka Davidsson puhui 80-luvun suunnitelmasta, joka on pala palalta mädättänyt Suomen ja ohjannut sen vieraan vallan haltuun. Hän toteaa EU-sopimuksen olevan mitätön jo Wienin sopimuksen perusteella.
Velka-asiantuntija Hilkka Laikko kertoi, että 654 000 suomalaista elää köyhyysrajan (1229 e/kk) alapuolella. 90-luvulla eivät alentuneet omaisuuksien arvot, vaan ne ryöstettiin pilkkahintaan yrittäjiltä ja yksityisiltä. Alihintaiset kaupat tai perintäkulujen lisääminen sote-laskuihin on laissa kielletty, mutta niitä tehdään.Perintätoimistojen kautta rahaa menee koko ajan Suomen ulkopuolelle. Ulosotossa on 562 000 ihmistä. Millä mittarilla Suomi on Euroopan maksukykyisin maa? Italia laskee veroja ja eläkeikää. Espanja on päättänyt perustulosta, johon Suomella ei ole varaa.
Diplomaatti, yrittäjä Jali Raita kuvasi, että paperitehtaiden sulkemisen taustalla ovat petokset, joilla Suomi liitettiin unioniin ja euroon, mikä estää devalvaation. Efta-jäsenyys 1986 turvaa Suomen edut. Juridisesti Suomi ei ole EU:n jäsen. Sopimuksiin liittyy useita valtionpetoksia, jotka eivät koskaan vanhene.
Valtiotieteiden tohtori Pekka Tiainen totesi, että valtion velan ennustetaan kasvavan 80 prosenttiin Bkt:stä vuoteen 2025. Yli 90 prosenttia EU:n tukipaketeista menee Saksan ja Ranskan pankeille. Suomen nettomaksuosuuteen hän otti mukaan muun muassa tullimaksut ja päätyi noin 20 miljardiin. Siinä ei ole vielä tulevia EU-veroja. Mainosvero ja digivero ovat olleet tapetilla. Lisäksi on kaavailtu mm. muoviveroa, finanssistransaktioveroa ja päästöveroja.
GNS Economiksin tj Tuomas Malinen selitti, että kun valuutta poistetaan, pääomat alkavat seurata vahvimpia maita. Kaikki tukipaketit ovat olleet turmiollisia Suomelle ja ovat lopulta myös EU:lle. Pääministerin puheet viennin pelastamisesta ja talouden elpymisestä ekonomin on helppo kumota. Elvyttää voitaisiin, jos ei annettaisi rahaa muualle.
Kansanedustaja Ano Turtiainen muistutti, että perustuslakivaliokunta katsoi tuet laittomaksi. Suomea paljon enemmän kultaharkkoja on tallessa niillä mailla, joihin tuet ohjataan. Kreikkakin on kasvattanut tonnilla kultavarantojaan. Suomen budjetti on noin 20 miljardia alijäämäinen. Suomen etu on lähteä yhteisvaluutasta ensimmäisten eikä viimeisten joukossa.
Liki 70-vuotias Eero Koskela kertoi olevansa ensimmäisen kerran elämässään mielenosoituksessa, koska EU:n liittovaltiokehitys on pysäytettävä. Jari Halttunen Porista totesi tilanteen olevan demokratian irvikuva ja Marinin allekirjoituksen vastaavan Suomen sotakorvauksia. Suomi ei käy kauppaa tuettujen kanssa, eikä toimivaan vapaakauppa-alueeseen pumpata rahaa. Luokanopettaja ja kirjailija Jouko Piho Loviisasta näkee kehityksen johtavan koko maailman supervaltioon, jossa pahuus saa vallan. Suomen kansa ensin rp:n pj Riikka Salmi totesi Suomen kukoistukseen nostaneiden seisovan nyt leipäjonoissa. Kansa harhautettiin liittymään ja hallitus vie Suomen ikuiseen velkahelvettiin.

Jaa artikkeli: