Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vaaleaveriköt naurattivat

Vaaleaveriköt naurattivat

Heli ja Krisse

janne
Pe, 15.03.2019 – 11:22

Heli Sutelan ja Krisse Salmisen yhteisessä stand-up show’ssa, Kouvolan teatterissa 5. maaliskuuta, oli katsojissa suuri naisenemmistö. Tyhjiä paikkoja sai etsimällä etsiä. 

 

– Ihanaa iltaa te maailman kauneimmat ihmiset, houkutteli Krisse Salminen yleisön sanomaan. Krisse lupasi, ettei tule tilannetta, jolloin lavalla ei ole ketään, paitsi väliajalla. Esiintyjät vuorottelivat.  

Krisse tutustutti kuulijat varhaislapsuuteensa. Tai oikeastaan jo sitä edeltävään aikaan, jolloin vanhemmat päättivät panostaa toiseen lapseensa. Krisse kokee saaneensa ihan kivat porukat. Aiempaa työkokemusta ennen näyttelemistä Krisse sai esimerkiksi mansikkamaalta. Hän tajusi toisena päivänä mansikoita saatavan toriltakin ja lopetti.

– Missä Jussukka on? sanoi yleisö, kun Krisse leikitti vapaaehtoista. Juha laittoi käden silmilleen kukkuluuruumaisesti. 
Krisse Salminen varmisti lavalle palatessaan, että Jussukalla on kaikki hyvin. 
– Huomasithan, että vaihdoin vaatteet? Krisse lisäsi.

Krisse meditoi olevansa palvelutalossa. Hän pohti, onko mukavaa, kun lapset mainitsevat tullessaan, että heillä on vielä elämää jäljellä. Hän arveli saavansa kämppikseksi Martina Aitolehden ja pohti, kuinka äkäinen tämä on yli 90-vuotiaana. 
Miehistä näkee Krissen mukaan ajankulun. Syyksi hän arveli meikkaamattomuutta. 

Krisse Salminen kertoi myös suunnitelleensa häitä jo lapsena. Hän kertoi, että kun kaupassa kysytään, otatko kuitin, hän vastaa: ”Tahdon”. Häätunnelmissa hän siis edelleenkin haluaa olla. 

Golf-valmentajana toimivan Jussukan eli Juhan Krisse pyysi lavalle: 
– Kosit sillee ku Kouvolas kositaan.  The Final countdownia pääsi yleisö tapailemaan sanottuaan surprise. 
– Tanssit sillee ku diskos. Siin voi liikettäkin olla, sanoi Krisse ja Juhahan tanssi. Sukunimen kuultuaan Krisse tuumasi, että onneksi voidaan ottaa hänen sukunimensä. ”Jussukka Salminen” sai palata katsomoon oikean kultansa viereen.  

 

Kumman kaa! 

Heli Sutela tuli eräälle keikalle hyvissä ajoin ja huomioliivissä oleva työntekijä sanoi: ”Lippujako tulit myymään?”. Helin ansiosta siis liput tekivät kauppansa.

Kumman kaa -sarjan alkaessa Heli Sutela tuumi, mitä äiti sanoisi ja sai mielipiteeksi: ”Sehän olikin ihan kiva.” 
Heli saa usein kuulla sarjan nimen, kun ihmiset näkevät hänet.
Heli kertoi tarhasta, jossa oli karkkipäivä. Lapsella oli lakupiippu ja hän vaati, että sitä kierrätetään ringissä. 

Heli Sutela ja Krisse Salminen ovat esiintyneet yhdessä jo monet kerrat. Lontoossa he olivat katsomassa stand-upia. Ulkona syntyneen keskustelun pohjalta selvisi, että maailmalla on vahva tieto siitä, että Heli ja Krisse voittivat talvisodan. 

Esitystä katsottaessa tuntui, että Helin täytyy olla moniulotteisempi kuin mitä esitys antoi ymmärtää. Aiheiden suhteen jäin toivomaan enemmän monipuolisuutta. Krissen sooloesitystä voisin varta vasten lähteä katsomaan, Helin en. 

Heli muisteli esitystä, jossa koko yleisö oli hauskempaa kuin esiintyjät. Heli oli mieskatsojan tekemän testin voittaja. Testin tekijä kyllä teki testin useamman kerran, mutta sai vaihtoehdoista Helin aina vastaukseksi. 

Kumman kaa -Anne ja Ellu lomamatkalla -kirjan Heli kirjoitti Minna Koskelan kanssa. Sarjaa katsoneet tietävät, miksi kunkin kolmen saatesanoilla varustetun kirjan saajan täytyi olla joko terveydenhoitaja tai ruotsinopettaja. Helillä kirjoja ilmeisesti siis riittää. Muuten niitä täytyy etsiä antikvariaateista. 

Huvittavia kohtia oli se, kun Heli Sutela totesi, että on tärkeää että mies on fiksu. Työssään hän on viettänyt aikaa sen verran paljon miesten seurassa, että kävi jonkun kerran laskemaan, voisiko nähty lapsi olla hänen. 
Auton suhteen Helillä ja isällä oli tasajako. Heli ajoi ja isä maksoi. 

JK

Kuva teatterin arkisto

Jaa artikkeli: