Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vaativia kuvia ja aiheita

Valkealalaisilta isovanhemmiltaan 1994 syntynyt taiteilija Sakari Vinko sai vuosien mittaan kannustusta uralle.

Kirkonkylän koulun rehtorin, kotiseutuneuvos Heimo Pohjalaisen moni varmasti muistaa. Hän meni naimisiin Mairen, omaa sukua Heinonen kanssa. Heidän lapsenlapsensa näyttely oli helmikuun alussa Galleria Padossa.
Sakari Vinko tekee parhaillaan maisteriopintoja Helsingin Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa ja keskittyy öljyvärimaalaukseen. Aiemmin hän on opiskellut Cumbrian ja Carlislen korkeakouluissa Englannissa. Siellä hän suoritti Bachelor of Arts -tutkinnon.
Suomessa ainutlaatuinen Taideyliopiston Kuvataideakatemia on kansainvälinen. Kuvataideakatemian juuret ulottuvat vuoteen 1848. Kuvanveistoon, liikkuvaan kuvaan, maalaustaiteeseen, paikka- ja tilannesidonnaiseen taiteeseen, taidegrafiikkaan ja valokuvataiteeseen annetaan opetusta. Akatemia on uranuurtaja taiteellisen tutkimuksen saralla.
Sakari Vinkon näyttelyn nimi oli Luojansa Tähden. Sakarin teoksia on nähty Taideruukilla aiemminkin, esimerkiksi seitsemännessä Kohtaamisia Padolla -kesänäyttelyssä. Se kulki kesällä 2018 teemalla Pelko ja Rohkeus. Galleria Padon näyttely kokosi yhteen yhdeksän muutakin suomalaista taiteilijaa.
Värit ovat vahvoja ja aiheet vakavia, joten ainakaan lastenhuoneen seinälle en näyttelyn teoksia suosittelisi. Osassa teoksia on osioita, jotka vaativat lääkärin sitkeyttä, jotta niitä jaksaisi katsoa. Vaikuttaa siltä, että Sakari Vinko on miettinyt omaa tyyliä ja teosten aiheita.
• JK

Kuluva (Hetki) muistuttaa tämän elämän rajallisuudesta. Taulu oli yksi näyttelyn lempeimpiä.

Jaa artikkeli: