Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vahvoja värejä

Kuusankoskitalon galleriassa oli elokuussa Juha-Pekka Ikäheimon näyttely. Abstraktiseen tyyliin painottava taiteilija maalaa vahvoin värein.
Näyttelyn teokset olivat vuosien 2004 ja 2019 väliltä. Raamatusta on saanut inspiraatiota useat teokset kuten Juudaksen suudelma. Teoksissa esiintyy myös esimerkiksi julkisuuden henkilöitä. Abstraktius näkyy niin tyylissä kuin aiheissakin.
Omalla tyylillä
Juha-Pekka Ikäheimo syntyi Kotkassa 1972. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Loviisan Ruotsinpyhtäällä. Enimmäkseen hän on taiteilijana itseoppinut. Hän suoritti maalauskursseja Loviisassa vuosina 2008-2010. Juha-Pekka Ikäheimo on myös valokuvannut paljon. Hän oli Loviisan Kameraseura ry:n johtokunnassa vuosina 2000 – 2004 ja varapuheenjohtajana vuosina 2001 – 2004. Voittoina on esimerkiksi Suomen Kameraseurojen liiton Nuorisopalkinto vuodelta 2002.

”Jeesus saapuu aasilla” tuo esiin värin ja tilan voimakasta käyttöä.


Sivullaan taiteilija kertoo itsestään useilla kielillä. Juha-Pekka Ikäheimo kannustaa haasteiden kohtaamiseen:
– Mahdottomat asiat saattavat näyttäytyä liian suurina ja voittamattomina esteinä, mutta kun kerran on onnistunut siirtämään yhden vuoren, voi tehdä sen mainiosti vielä uudelleenkin.
Luominen on Juha-Pekalle hyvin tärkeää:
– Tahdon onnistua elämässä ja luoda. Luomisen tarve minut on itseasiassa taiteilijaksi ajanutkin. Aikaisemmin on tullut kokeiltua kaikenlaista muutakin, kuten tehdastyötä, mainostoimiston AD:n hommia yms… Mutta mikään ei tuntunut oikealta, oli vain tarve luoda…Jotain omaa!
Taiteen tekemisestä Juha-Pekka kertoo:
– Usein minulla ei aloittaessani uutta työtä ole minkäänlaista käsitystä, mitä tuleva tauluni tulee sisältämään, ja lopputulos on yllätys itsellenikin. Välillä tuntuu, että olen itsekin vain teoksen synnyn mahdollistava väline.
JK

”Kukkia menneestä maailmasta” nostaa keskiöön kukka-asetelman, mutta taustaväritys siirtää helposti katsojan huomiopistettä.


Artikkelikuva: Bubbling under näyttää omaperäisellä tavalla kaupungin heijastuksen.

Jaa artikkeli: