Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vaihtuvan nimen salissa

Tutkintosali 2:ssa on vuosien mittaan järjestetty monet oppilaskonsertit. Tutkintosali 2:n konsertissa saatiin rentoutua vielä 13. marraskuuta. Musiikinystävien ei kannata suinkaan lyödä hanskoja tiskiin. Salin nimi vain oli vaihtumassa.

Pienimuotoisen konsertin alkajaisiksi kuultiin Duo Helulta traditio Kymenlaaksosta, Nuor’ ystäväin, tul’ tanssimaan.

Au Clair de la Lune-kappaleessa halutaan ystävältä lainaksi sulkakynä. Nokkahuilutrion soittaessa sitä tuskin olisi arvannut. Ranskalaissävelmä vaihtui spiritualiin. Kumbayahistakin vastasivat Saara Viljamaa sopraano-, Linnea Ryynänen altto- ja Siiri Pelkonen tenorinokkahuilulla.

Yiruman säveltämää kappaletta on jo useampi esittänyt PKMO:n konserteissa. River flows in you kuultiin Hans-Günter Heumann’in sovittamana. Pianon äärellä tunnelmoi Emmi Tirkkonen.

Eric de Marsan’in & Daniel Whiten Lintu on teema elokuvasta Belle ja Sebastian. Kaisa Lehtosen pianolla soittama kappale tuli tunnetuksi jo 1960-luvun televisiosarjan myötä. Erityisesti lauluna tunnettu kappale on noussut aika ajoin uudestaan esiin. Kappaleen on ranskaksi tulkinnut esimerkiksi Vox Angeli ja suomeksi Iina Kangasharju ja Diandra.

Tatiana Stachak’in melankoliseen valssiin askellutti kuulijansa kitarallaan Ellinoora Hartikainen.

Ellinoora Hartikaisen ote tanssahteli kitaran kielillä.

Edistystä tapahtunut

On suorastaan ihme, jos jollekin klassista musiikkia kuulleelle Bachin suku on täysin vieras. Johann Sebastian Bachin yli tuhannesta sävellyksestä Elina Vainikainen tulkitsi pianolla Inventio no 13 a-mollin.

Johann Sebastian Bach tuotteliaaseen elämään mahtui dramatiikkaa moneen otteeseen. Hän menetti lapsena vanhempansa. Ensimmäinen vaimo Maria Barbara Bach oli Johannin isän serkun tytär. He saivat seitsemän lasta.

Johannia odotti ikävä yllätys eräältä reissulta palattaessa, Maria-vaimo oli sillä välin kuollut ja haudattu. Anna Magdalena Wilcke löytyi toiseksi vaimoksi. He kasvattivat yhdessä Johannin aiemmat lapset ja saivat vielä kolmetoista lisää. Molempien suhteiden lapsista useat kuolivat jo pieninä.

Johannin kuoleman jälkeen Anna ajautui köyhyyteen ja joutui lopulta jopa kerjäämään. Hän kuoli rahattomana kadulla, eikä hautapaikkaa merkitty.

JK

Emmi Tirkkonen tulkitsi Yirumaa.
Kaisa Lehtonen vei klassikon ääreen.
Elina Vainikainen soitti tuotteliaalta säveltäjältä.

Artikkelikuvassa ovat Saara Viljamaa, Linnea Ryynänen, Siiri Pelkonen, nokkahuilutrion soittajat.

Jaa artikkeli: