Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vakava tulipalo Niinistössä

Juttu päivittyy – viimeinen päivitys ma – 11:34

Artikkelikuva: Päivän valjettua jatkettiin raivausta, nyt koko kiinteistössä. Tuli kytee yhä kattorakenteissa, mikä hankaloittaa sammuttamista. – JM

Valkealan Niinistössä, Mäkitiellä lähellä Vanhaatietä syttyi sunnuntaina illalla noin varttia vaille kymmenen tulipalo.

Pelastuslaitos sai kaksi henkilöä pois palavasta asunnosta. Päivystävä palopäällikkö ei vastaa kysymyksiin ensivasteen kuljetukseen luovutettujen tilasta, mutta kertoo, että talo oli tulessa ja täynnä savua. Ihme siten olisi, jos he eivät olisi loukkaantuneet vakavasti. 
Poliisi, jolta oli kaksi yksikköä, sai tehtäväksi tutkia palon syytä. Ensihoitoyksiköitä lähti tehtävään kolme. Pelastuslaitoksen yksiköitä kiiruhti paikalle kahdeksan.

Palo saatiin rajattua rivitalon päätyhuoneistoon ja nopeasti sammutettua. Ennen kello yhtätoista oli osa pelastuslaitoksen yksiköistä jo vapautettu tehtävistä. Loput raivasivat kattorakenteita varmistaakseen, ettei palopesäkkeitä jäänyt levittämään paloa muihin asuntoihin. Tarpeen oli muukin jälkiraivaus. Vartiointia jatkettiin kolmeen asti.

Naapurit säästyivät illalla tulelta ja muilta välittömiltä vahingoilta. Naapurit muuttivat yöksi muualle kitkerän savun hajun vuoksi, mikä pelasti heidät loukkaantumiselta.

Aamulla tilanne oli nimittäin muuttunut. 6:35:11 naapuri häytti palokunnan uudelleen sammuttamaan, kun koko kiinteistö oli syttynyt tuleen. Tuli oli siis päässyt kytemään kattorakenteissa, ilmeisesti eristeissä, niin etäällä päätyhuoneistosta, ettei kipinääkään havaittu illalla raivaustöissä. 

Tiedotteita lähti aamulla neljä. Kahdessa niistä palo oli määritelty keskisuureksi ja kahdessa suureksi. Nopeimmin hälytettiin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Viimeisimmässä viestissä yksiköitä oli jo neljätoista. 

Päätyhuoneisto tuhoutui täysin jo illalla. Vaikka tuli ei tuhoaisi asuntoa täysin, se vaurioittaa rakenteita, kuten myös sammutusvesi. Syntyy haitallisille mikrobeille otollinen kasvualusta.

Tässä tapauksessa tuli tuhosi kattorakenteet kokonaan. Sammutus- ja raivaustöiden jälkeen kaikki asunnot olivat täysin asuinkelvottomia. Palokunta jatkoi työtä pitkään. Naapurirakennukset pysyivät turvassa.

Jaa artikkeli: