Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Väkivahvuutta Lahdessa

Matti Eskon tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu Rekkamies.

Siinä on rautaa alla. Ja mainitaanpa laulussa myös: -Joskus ylikuormaa en kiellä. Lahdessa nähtiin rautaa yllä ja kohtuullisiin kantamuksiin tottuneen silmiin jatkuvaa ylikuormaa. 


Riuskat naiset ja miehet mittelivät sarjoissaan 18. ja 19. toukokuuta Lahden Messukeskuksessa. Pääsy kilpailuja seuraamaan oli vapaa. Kun paikalla oli runsaasti fyysisesti vahvoja ihmisiä, olisi tuntunut surrealistiselta nähdä järjestyshäiriöitä.

Kolme lajia 
 

Kilpailuja saattoi rauhassa seurata haluamansa ajan ja vaihdella alueelta toiselle. Kävijöiden fysiikan vahvistamiseksi oli tarjolla mukaan otettavaksi kotimaista hernekeittoa suoraan Turusta. Sitten purkkia avattaessa saatiin muistella viikonlopun innoittavaa voimailua. 

Rehellisyys nousee yhä uudelleen arvona korkealle, kun nostetaan suuria painoja. Kisaorganisaatio teki 21.12.2016 yhteistyösopimuksen Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n kanssa. Kaikilla Suomen Vahvin Mies ja Nainen –kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva antidopingsopimus esimerkiksi Suomen Vahvin Mies ry:n kanssa. Sopimuksen tulee olla voimassa kolme kuukautta ennen kilpailua.

Kilpailut olivat Suomen mestaruustasolla, joten kova taso oli kaikissa kolmessa kisassa luvassa. Suomen Vahvin Mies ja Nainen 2019 sekä Voimanoston SM-kilpailu saivat seurakseen Thai Boxing’in. Se on kehittynyt sotataidoista kamppailu-urheiluksi.

Ken on heistä kaikkein vahvin?
 

Suomen vahvin mies ja nainen 2019 on perinteikäs kilpailu. Etenkin 1990-luvulla voimailukilpailuja seurattiin ahkerasti. Suomen Vahvin Mies –yhdistys perustettiin 1987. Siitä lähtien se on järjestänyt Suomen Vahvin –kilpailuja sekä pienempiä voimailu-kisoja ja tapahtumia. Arvostuksesta kertoo se, että tapahtumaa on järjestetty alan kilpailuista yhtäjaksoisesti pisimpään maailmanlaajuisesti katsottuna.  


Voimanosto 2019 Suomenmestaruus oli samalla MM-karsinta.
Oma kilpailunsa oli Faijaclubillakin, jolla oli etsinnässään Suomen Vahvin Faija. Mittelöinti suoritettiin niin sanottuna puristusvoimakilpailuna. Faijat saivat osallistua ihan avoimesti.

Anniina Vaaranmaa on Suomen Vahvin Nainen 2019. Koskenkorvalla asuvan Anniinan jälkeisille sijoille ylsivät Laura Koskenniemi Nuoramoisista ja Salla Romo Joensuusta. Kilpailun lajeina olivat esimerkiksi väkipyörä sekä säkkien lastaus kuorma-auton lavalle.

Miesten sarjan finaalin lajeina oli esimerkiksi kuorma-auton veto köydellä. Kontionlahdelta oleva Mika Törrö vei toistamiseen Suomen Vahvin Mies -tittelin. Kilpailu oli vaativa ja tiukka. Toisen paikan lunasti Jesse Matilainen Mikkelistä. Kolmannelle paikalle nousi porilainen Sami Enroth. Alle 105-kiloisten sarjan voitti toinen porilainen, Jiri Grönman. 

JK

Lähde: Lahdenmessut ja ePressi -sivustot

Painonnostossa taustajoukkojen täytyi seurata valppaana ja nostaa paino yhdessä ylös, jos kilpailija olisi joutunut keskeyttämään. Jooel Vatanen oli kyykkynostossa kovin tekijä. Rautaa nousi 350 kilogrammaa ja tunnelma oli sen mukainen.  

Otsikkokuva: Jesse Matilainen ja Mika Törrö ylsivät kärkikaksikoksi. Maastavedon painolukema oli Jessellä 370, kilpailun voittaneella Mikalla 350.

Jaa artikkeli: