Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valkealalaiset viihdyttävät Vaakunassa

Kouvolan Vaakuna ehti napata Mattilan poppoon tämänvuotisen katsauksen viihdemusiikin historiaan. Kotkaankin heiltä show-esitystä kyseltiin.

Viimeistelyharjoitus pääsee alkuun, kun Salla Vainio ehättää paikalle Helsingin suunnasta. Riina Mattila on jo valmiiksi pukeutunut ensimmäiseen rooliinsa. Virve Mattila keskustelee vielä järjestelyistä äänet hoitavan Anssi Aholan ja Vaakunan viihdevastaavan kanssa. Hän ehtii hetken vastailla myös kysymyksiin ennen kuin kiiruhtaa pukeutumaan. Mattilan tirvalaisen laulukolmikon lisäksi lavalle valmistautuvat tanssijat. Inka Salakka on ydin-Kouvolasta ja Aada Nurminen Utin seudulta.

Inkan äiti Anne Sydänmaanlakka auttaa takahuoneessa nopeissa puvunvaihdoissa. Aadan äiti Marianne Vihervaara on ommellut suuren osan puvuista. Osan puvuista Virve on löytänyt kirpputorilta. Osa vaatteista ja peruukeista on ostettu netistä. Myös aiemmista tuotannoista on löytynyt jotakin sopivaa.

Asuja tarvitaan paljon, sillä Great Divas eli From Hollywood to Las Vegas matkaa maailman viihdetaivaalla 50-luvulta tähän päivään.

Esityksiä on vielä jäljellä, mutta paikkoja niihin ei valitettavasti ole ollut enää kuukauteen. Yksi peruutus tuli, mutta vapautuneet paikat täyttyivät nopeasti. Viimeinen yksittäinen paikkakin täyttyi.

Kaksi yhdeksästä esityksestä on S-ryhmän henkilökunnille, toinen Prisman ja toinen ABC:n väelle. Muuten aterian ja viihteen kokonaisuudet ovat olleet avoimesti myynnissä.

Vaakunan lisäksi esityksen on tilannut Kymsote muistisairaiden virkistykseksi. Heidän esityksensä on Kuusankoski-talolla.

Koko idea vauhdikkaasta esityksestä lähti klassikosta Singing in the Rain. Sitä katsellessa Virvellä syttyi ajatus musiikillisesta aikamatkasta. Vaikka ajatus lähti musikaalista, mukana on paljon muuta.

Tuotannosta vastaa Toimintavoima Oy. Suunnittelun on tehnyt pääosin Virve. Myös nuoret ovat saaneet olla siinä mukana. Tähtitaivas oli jo samalla sabluunalla. Tähän väliin on mahtunut niin Euroviisuja kuin Abbaa, josta saadaan Vaakunan illoissakin pieni pala nauttia ruokailun välipalana. Varsinainen esitys on sijoitettu loppuiltaan.

Bändikeikkojakin mahtuu väliin jokunen, mutta Virve kertoo, että selvästi suurempi kysyntä on nyt viihdyttävästä, nopeatempoisesta ja hauskasta esityksestä, jossa on paljon iloa myös silmille. Kun asut antavat omat vihjeensä, moni tunnistaa nopeasti myös laulujen alkuperäiset esittäjät.

Salla on tänä vuonna kuollut iki-ihana Doris Day.
Rekvisiitta on kohdillaan Marilynin kappaleessa Diamonds are the girls best friend, vaikka ”miehet” ovatkin harvinaisen kauniita.
Riina on niin aito Michael Jackson kuin suomalaistyttö voi olla.

Vauhtia ja suvantoja

Kun kaikki ovat valmiita, päästään testaamaan, pitääkö ennakoitu 50 minuuttia paikkansa. Nuorten yhteisen aloitusnumeron, All I do is dream of you, jälkeen saadaan lavalle tunnettu blondi.

Marilynin Diamonds are the girls best friend on ainoa, johon tarvitaan miehiä. Aada ja Inka on asustettu miehisiksi. Vaikutelma on keveän koominen, varsinkin kun Virve itse on Marilyn.

Salla vie jännityselokuvaan Doris Dayn ja Que Seran myötä. Sanat muistuvat vielä mieleen omasta esityksestä pari vuosikymmentä sitten, joten laulan hiljaa mukana. Tämän rauhallisen hetken Salla pysyy vielä paikallaan, mutta kulkee muiden kappaleiden aikana Virven tavoin myös pöytien välissä.

Riina on opetellut eniten tanssikuvioita, joten hän pysyy pääosin lavalla tanssityttöjen kanssa. Riina pääsee vuoroon Can’t hurry love:n kanssa. Riina vetää hienosti muun muassa Michael Jacksonin Billie Jeanin, Britney Spearsin Oops, I did it againin ja Ariana Granden Break freen.

Sallan huikein veto taitaa olla Dolly Parton ja kunnon country 9 to 5. Aivan villiksi hän heittäytyy lopun Spice Girl -esityksessä, johon kaikki tulevat mukaan.

Äänellisesti hienoin on Virven ja Sallan yhteisesitys. No more tears, (Enough is enough), tarpeeksi on tarpeeksi.

Tunteisiin, ainakin minulla, vetoaa eniten Virven Whitney Houstonin kappale, minkä Virve näyttää myös oivaltavan. Osa esitystähän on lukea yleisöä. Päätarkoitus on viihdyttää, ja sitä kokonaisuus tarjoaa pääosin vauhdikkaasti.

Virve kuljettaa aikamatkaa muun muassa Patsy Clinen, Aretha Franklinin ja Tina Turnerin kautta. Eniten tilaa saa Madonna, jota kaikki kolme esittävät.

Kaikki nauttivat selvästi itsekin jo harjoituksista, vaikka vireen voi ennakoida nousevan varsinaisiin esityksiin. Tarkoitan siis yleisön

innostamaa säteilyä. Lauluvire on aivan kohdillaan myös harjoituksissa.

Selvästi eniten iloa jo harjoituksissa säteilee Aada, joka ei tunnu saavan liikkeisiinsä kaikkea iloa purettua, vaikka kärrynpyöriäkin heittelee. Kaikilla muillakin pysyy kunto varmasti yllä. Sen verran liikkuvaista on myös laulajilla.

Viime viikon torstaina esitys lähti elämään, kun sali oli täynnä esityksestä nauttivaa yleisöä, joka tempautui täysillä mukaan.

• AK

Spice Girls on ansainnut kunniapaikan esityksessä.
Säihkettä ei ole koskaan liikaa kunnon showssa.
Tina Turner voi olla vain oikein kunnolla revittämällä. Virve Mattila ja tanssitytöt vauhdissa.

Artikkelikuva: Aada Nurminen, Riina Mattila, Inka Salakka ja Salla Vainio laittavat shown liikkeelle kappaleella All I do is dream of you.

Jaa artikkeli: