Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valkealalaisia on mukana paljon

Asuntomessut Korian Pioneeripuistossa yhdistää vanhaa ja uutta. Väreissä näkyy jopa 70-luku. Kouvolassa on erityisesti huomioitu yli 55-vuotiaat.

Lähdimme liikkeelle Asukas-Areenan luota. Lähinnä on Kouvola Shop, josta löytyi kaksi valkealalaista kohdetta. Olli Kousa ja Tero Hämäläinen olivat takimmaiseen kulmaan pystyttäneet näytön, jonka äärellä saa tuntumaa Valkealan Sanomien kehittämisestä.

Selkeästi pienempää tarjontaa on Pia Liilalla. Hän kertoi vielä edellisenä iltana pakanneensa lisää suunnittelemiaan koruja. Vitriiniin mahtui kauniisti Repovesi, Kultareitti, Kouvola, Kymijoki sekä Nuuksio.

Teltalla on yhteinen kassa, joten ihan koko aikaa Pia ei messuilla päivystä. Vähimmäismääräksi sovitun kolme päivää hän kuitenkin ylittää. Suunnitelmissa on viivähtää messuilla aina, kun tulee muutenkin Vuohijärven mökiltä asiaa keskustaan.

Pia Liila myy pääosin oman alueen inspiroimia koruja Kouvola-Shopissa.

Tiesin etukäteen, että Leena Raussin taidetta on yhdessä sisustuskohteessa. Hän ilmoitti olevansa paikalla Villa Landessa. Leena lähti kanssamme tutustumaan myös muihin lähialueen kohteisiin.

Hän huomasi Rosariumin pisteellä päivystämässä Sarianne Solion, joka on yksi Veturin gallerian messuaikaisen näyttelyn taiteilijoista. Samaa keveyttä kuin gallerian keskeisessä työssä, on Sarianne käyttänyt myös messupisteen somistuksessa. Esillä on käytännön syistä silkkikukkia, vaikka Sarianne henkilökohtaisesti rakastaa enemmän aitoja kukkia.

Tarkimmin tutustuimme Siekkelin Puutyön Sydänsaunaan, Villa Landeen, Virkkulankylään (25-27), minitaloihin (18 ja 19), Taide-taloon (14) ja Jukkatalo Ainaan (32). Pisin pysähdys taisi syntyä Saunamaailmassa, joka olisi ansainnut oman kohdenumeron. Nyt se jää Puistoklubin (33) taakse oheistarjonnaksi ilman mainintaa.

Paljon muutakin mielenkiintoista oli myös oheistarjonnassa, joka pääosin täydensi asumistietoutta.

Koska nähtävää oli paljon, väliin jäivät talot, joihin olisi pitänyt riisua kengät tai kiivetä yläkertaan.

Alusta alkaen

Jos lähtee tutustumaan kohteisiin numerojärjestyksessä, voimia varmasti riittää esimerkiksi Pioneerikouluun (7-9), jossa on tarjolla tietoa alueen historiasta, sisustamisen uusimpia trendejä sekä yksi valmiiksi sisustettu loft-tyyppinen asunto. Siten kutsutaan asuntoja, joissa tila on alun perin suunniteltu aivan toisenlaiseen käyttöön.

Juhlavuoden messut

50-vuotismessut järjestetään Tuusulassa. Tämä kulttuurin kehto Ainoloineen ja Halosenniemineen sijaitsee Suomen mittakaavassa vielä edullisemmalla paikalla kuin Kouvola.

Tuusulan messujen tiedottaja Johanna Kaunisto kertoi, että Helsinkiin on 35 minuutin matka, ja lentokentälle pääsee vartissa.

Rykmentinpuisto jatkaa Kouvolan aloittamaa puolustusvoimien teemaa. Erona on se, että Tuusulassa rakennetaan täysin uutta, sillä alue on ollut vuoteen 2007 asti

ilmatorjuntarykmentin harjoituskäytössä. Pioneeripuiston tavoin alueesta tulee hyvin luonnonläheinen.

Tuusulassa järjestettiin ensimmäiset asuntomessut. Viimeksi messut järjestettiin vuonna 2000.

Uusi messualue on kuusi hehtaaria. Kohteita tulee yli 40, joista lähes 30 on pientaloja. Asukkaita on tulossa alkuvaiheessa noin 500. Koko alueelle on tarkoitus vuoteen 2030 mennessä saada 15 000 uutta asukasta.

• A&SK

Artikkelikuva: Rosarium-tytöt Sarianne ja Anniina Solio ovat sisarusparven vanhin ja nuorin.

Messualue on selkeä, ja käveltävää on kohtuullinen määrä.
Jaa artikkeli: