Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valkealan Kokoomus vietti 100-vuotisjuhlaa

Valkealan Kokoomus ry. saavutti puolueena kunnioitettavan 100 vuoden iän. Pyöreitä vuosia juhlittiin sunnuntaina, kesäkuun 9. päivänä Kirkonkylän keskustassa Juhlakarhun tiloissa. Jäseniä, kumppaneita ja vieraita naapuriyhdistyksistä oli saapunut juhlistamaan tapahtumaa.

Puheenjohtaja Ilkka Mäkijärvi ja hallituksen jäsen Birgit Koskela vastaanottivat onnittelijoiden tervehdyksiä kahvitarjoilun ohessa. Jouko Leppäsen pianomusiikin säestyksellä puheenjohtaja kantoi Suomen lipun juhlapaikalle. Sitten oli tervetulosanojen vuoro.

Ilkka Mäkijärvi, järjestyksessään 100-vuotisen puolueen 24. puheenjohtaja, aloitti leppoisaan tapaan: ”Saatatte ajatella, että osa meistä on alkuperäisiä puolueen jäseniä…” viitaten jo kokeneeseen puolueväkeen, ja sai aikaan naurahduksen yleisön joukossa.
Mutta ei kuitenkaan naiset, jatkoi hän, ja sai taas juhlaväen suut hymyyn.

Juhlapuheet

Väki toivotettiin tervetulleeksi juhlaan, ja oli juhlapuheen vuoro. Siitä vastasi valtiotieteiden maisteri Mervi Katainen. Katainen jakoi juhlapuheensa kolmeen teemaan: Suomen politiikkaan, EU:n politiikkaan ja kokoomuksen politiikkaan. Hän suhtautui kriittisesti uuden hallituksen laatimaan ohjelmaan, ja arveli Suomen talouden sakkaavan pahasti.
60 000 uutta työpaikkaa tarvittaisiin, mutta en usko sen onnistuvan, hän totesi.
Lisäksi hän näki negatiivisina asioina aktiivimallin purkamisen, kotitalousvähennyksen pienentämisen ja perhevapaauudistuksen. Katainen kertoi asuneensa Belgiassa 4 vuotta, jonka aikana maa oli ilman hallitusta 1,5 vuotta.
Asiat sujuivat sinä aikana kansalaisten mielestä kuitenkin varsin hyvin, heitti hän ehkä pienenä piikkinä uuden hallituksen suuntaan. Lopuksi hän kiitti Ilkka Mäkijärveä ansiokkaasta 100-vuotishistoriikista, ja painotti, että yhdistystyö on tärkeää työtä.

Huomonosoituksia ja musiikkia

Valkealan Kokoomus jakoi kahdelle jäsenelleen kultaisen ansiomerkin yli 30 vuoden työstä puolueen hyväksi. Ne saivat Birgit Koskela ja varapuheenjohtaja Jyrki Keskimäki. Kumpikin esitti tunteikkaan kiitoksen saamastaan huomionosoituksesta.

Seuraavaksi juhlavieraat saivat nauttia kahdesta musiikkiesityksestä. Ensin Jouko Leppänen soitti pianolla Oskar Merikannon Kesäillan valssin, ja sitten Anni Okka esitti kaksi laulua itseään kitaralla säestäen.

Puheenjohtaja Ilkka Mäkijärvi on luovuttanut ansiomerkit Birgit Koskelalle ja Jyrki Keskimäelle. Mervi Katainen todistaa tilannetta.

Kaupunginjohtajan ja kirkkoherran puheet

Kouvolan kaupunginjohtajan Marita Toikan puheenvuorossa korostui vastuullisuus. Se on asia, johon puolueessa uskotaan. Toikka kertoi myös koko Kouvolan alueen kouluverkon päivittämisestä, joka saadaan tehtyä tulevan 10 vuoden sisällä. Se pitää sisällään myös Valkealan koulukeskuksen uudisrakentamisen.

Valkealan uusi kirkkoherra Arto Helle saapui juhlaan suoraan Tuohikotin helluntai-messusta, ja välitti seurakunnan onnittelut juhlivalle puolueelle. Yhteislauluna laulettiin vielä Kymenlaakson laulu, ja päätössanat lausui Birgit Koskela.

Puheenjohtaja Ilkka Mäkijärven tervetulosanoista jäi mieleen vielä hänen esittämänsä kysymys:
Kuinka kauan ihminen elää keskuudessamme?

Tähän hän vastasi itse:
Niin kauan, kuin hänen nimensä mainitaan.

– Jari Sahala

Artikkelikuva: Anni Okka lauloi juhlayleisölle kitaran säestyksellä.

Jaa artikkeli: