Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valkealan Saha perustettiin 40 vuotta sitten

Valkealan Sahan juuret ulottuvat 1970-luvun lopulle. 40-vuotispäivillä kävi päivän mittaan runsaasti väkeä. 

Toukokuun kymmenentenä sää ulkona oli harmaa. Toiminnat oli järjestetty myymälään ja halliin, joten sää ei haitannut. 

Tikkaa ja taikuutta

Tikan- ja pallonheitto oli eristetty halliin nauhoilla. Huvikseen ei tarvinnut heittää, vaan palkintoja oli luvassa onnistumisista.

Hallissa saattoi hernekeiton äärellä perehtyä vuosikymmenten varrelta kerättyihin valokuviin katselemaan. Jälkiruoaksi tarjottiin räiskäleitä hillon ja kermavaahdon kera. Valmiit letut tarjoiltiin ruoankuljetuslaatikosta. Näin paistopisteellä saatiin keskittyä paistamiseen ja tarjoilu oli sujuvaa. 

Juhlat juontanut Aatu Itkonen esiintyi puoliltapäivin. Moneen temppuun tarvittiin avustajia. Avustaja käänsi putkessa olevaa lasipulloa ihan yhtä monta kertaa kuin Aatukin ja silti pullo oli toisinpäin. 

Myyntijohtaja Juha Mikkola sai taiteiltavakseen ilmapallon. Pallohan oli tietenkin vihreä, kun Juha mainitsi sinisen mieleisekseen. 

Korttitempussa valittu kortti löytyi kiukaasta suuremmassa koossa. Tätä temppua ei varmastikaan kannata kokeilla saunailtana. 

Laatikossa Rubikin kuutio vaihtui palloiksi. Kun perinteiseen värityskirjatemppuun täytyi saada välillä avustajaksi lapsi, oli Hilla ainoa vaihtoehto. 
– Eikö oo helppoa tää värittäminen nykyään? Aatu sanoi Hillalle.

Rautakaupan juhlassa oli tiivis tunnelma.
Aatu Itkonen taitaa monenlaiset taikatemput.

Kattotrendejä

Myyntipäällikkö Timo Nurminen Weckman Steel Oy:stä kertoi teräskatteen olevan suosituin katemateriaali. Lukkosaumakate on kuluttajien suosikki. Sen myötä teräskate on noussut ykköseksi. Aiemmin tiili ja teräs olivat suunnilleen yhtä suosittuja kattomateriaaleina. Varsinkin pientaloissa teräskatteen osuus on vahvistunut. 

Kattoalalla Weckman on vanhimpia tekijöitä Suomessa. Kokemusta on jo yli 60 vuotta. Yhtiöllä on monia pitkäaikaisia asiakkuussuhteita. Timo kehui, että Valkealan Sahan kanssa on aina ollut hyvää yhteistyötä. Valkealan Sahan toimitusjohtaja Paavo Lukander vahvisti puolestaan Weckmanin hyväksi kumppaniksi.

Timo Nurminen mainitsi, että nettikaupassa asioidakseen pitää olla puoliammattilainen, jos meinaa kattotarpeet omatoimisesti ostaa. Huomioitavia asioita on runsaasti. Hän suositteleekin rautakaupan palvelua. 

Kattoremontin toteuttaminen kokonaispalveluna on tämän päivän yksilöllistä asiakaspalvelua, sillä katon tekeminen on aina talokohtaista. Valmista pakettia ei ole olemassakaan. Kokoaminen on pitkälti käsityötä. 

Weckmanilla on verkotuttu alan parhaimpien osaajien kanssa. Järjestelmä on joustava. Kun työntarve vaihtelee eri alueilla, vastataan kysyntään tilanteen mukaan. Siten myös kulut saadaan pidettyä pienempinä, toimitusajat nopeina ja hinnat kilpailukykyisinä.
Weckman-asennuskumppaneiden remonteissa ongelmat ovat harvinaisia. Tarvittaessa asiat selvitetään asiakkaan, remontin tekijän ja Weckmanin kesken ja remontti saatetaan kaikkia osapuolia tyydyttävään laadukkaseen lopputulokseen.

Nouseva trendi on ekologisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen. Greencoat-pinnoitteissa fossiilisia ainesosia on korvattu rapsiöljyllä. Pinnoitemaali on näin ekologisempi ja myös kestävämpi kuin perinteinen. Kattopellin valinnassa harmittavan pieni osa ihmisistä kiinnittää ekologisuuteen huomiota. Tulevat sukupolvet kiittävät teräskatteen valintaa kodin katteeksi, sillä teräskate on sataprosenttisesti kierrätettävä materiaali.

Tekniseksi takuuksi annetaan kattopelleille jopa 50 vuotta, perustuen Weckmanin pitkään kokemukseen alalta. Maalipinnan takuu on 25 vuotta Weckman Premium-pinnoitteella.

Timo Nurminen esitteli ekologisuutta lisäävää innovaatiota.

• JK

Otsikkokuva: Avustajia löytyi useita. Ilmapallotemppuun lähti mukaan myyntijohtaja Juha Mikkola.

Jaa artikkeli: