Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

ValKille niukka tappio kärkipään kamppailussa

ValKille niukka tappio kärkipään kamppailussa

Valki

janne
Su, 24.02.2019 – 19:39

Jääkiekon III divisioonassa pelattiin lauantaina tärkeistä pisteistä, kun lohko 4:n kärkisijoja jahtaavat Valkealan Kiekko ja Iitti Hockey kohtasivat Valkealassa. Vauhdikkaan ja hyvätasoisen kamppailun voitti vierailija maalein 3-4 (1-2, 0-0, 2-2).

Ottelun merkitys näkyi jo hallin ulkopuolella: soramontun parkkialue oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Hallissa puolestaan taisteltiin niin kaukalossa kuin kaukalon sivuillakin. Molempien joukkueiden kannattajat pitivät meteliä, ja myös kummassakin vaihtoaitiossa oltiin äänekkäinä.

Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa minuuttiakaan, sillä Iitin taitava Kalle Cihangir purjehti omalta alueeltaan saakka koko kentän läpi ja iski kiekon kotijoukkueen maaliin, 0-1. ValKin maalivahti Juuso Raivio ei ollut aivan terävimmillään tätä laukausta torjuessaan. 

Kovavauhtinen alku tuotti Iitille jäähyn, ja ajassa 6:49 ValKin puolustaja Mika Kallio tasoitti pelin ylivoimalla numeroihin 1-1. Iitti Hockey jäähyili avauserässä vielä kolmen kaksiminuuttisen verran, mutta ValKi ei onnistunut hyödyntämään näitä ylivoimia. Vierailija sen sijaan pääsi erän lopussa merkkausvirheen takia hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, ja kuvion päätti Joni Purhonen Iitin 1-2 johtomaaliin.

Toisen erän alku viivästyi joitakin minuutteja jään murenemisen takia; vaihtoaitioiden edustaa paikattiin hiilihappopullon voimin. Molempien joukkueiden vauhti hieman laantui, ja peli oli tarkkaa puolin ja toisin. Vaikka erässä annettiin viisi kahden minuutin jäähyä, maalilukemat pysyivät ennallaan.

 

Kolmoserässä tehtiin maaleja

Päätöserä alkoi ValKin pelatessa ylivoimalla. Tasoitusmaalia haettaessa kävi niin kuin joskus vaan käy: kiekko lipsahti hyökkäyssiniviivan tuntumassa kotijoukkueen mailasta vierailijalle. Valmiina hyökkäämään ollut Iitin Kalle Cihangir karkasi läpi, ja napsautti kiekon terävästi Juuso Raivion selän taakse. Tämä kolmeakin sarjaporrasta korkeammalla, KooKoon Mestis-joukkueessakin pelannut hyökkääjä tuuletti Iitin 1-3 johtoa ajassa 40:58. 

ValKi kehitti kamppailuun vielä hyvän loppukirin. Kentän pirtein pelaaja, ValKin pippurinen Sampo Kangaskolkka ohjasi maalin edestä ansaitun kavennuksen, 2-3. Pienen jäähysuman jälkeen kotijoukkueen hallinta päättyi kauniiseen sommitelmaan, jossa Teemu Puhjo pisti kiekon lähes tyhjään Iitti Hockeyn maaliin. Tasatilanteessa 3-3 pelikello näytti aikaa 53:56.

 
Kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä joukkueet nahistelivat itselleen vielä yhdet jäähyt. Tasavajaalla pelaaminen sopi paremmin Iitin joukkueelle, ja myös KooKoo-taustaisen Jesse Koskisen mailasta syntyi sitten ajassa 58:46 ottelun voittomaali. Se kirvoitti paikalle tulleilta iittiläiskannattajilta raikuvat aplodit kannustushuutojen kera.

 
Maalintekijöiden Cihangirin ja Koskisen ohella Iitin voiton takuumies oli maalia vartioinut Henri Hasu. Hänen 54 torjuntaansa yhden syöttöpisteen lisäksi ovat kelpoa luettavaa. ValKin tehomiehet olivat Teemu Puhjo (1+1) ja Teemu Setälä (0+2).  

 

Vain yksi kierros jäljellä 

Runkosarjaa on pelattu nyt 16 kierrosta, eli kullakin joukkueella on enää yksi ottelu jäljellä.
Pistetilanne lohkon kärjessä on kutkuttavan tasainen: Kiekkoympyrät 37, PePo III 34, ValKi 33, Iitti Hockey 33 ja AaKoo 29. 
Lohkon kaksi parasta pääsee karsimaan paikasta II divisioonassa. Kiekkoympyrät on näin ollen jo varmistanut karsijan paikkansa.
ValKi kohtasi viimeisessä ottelussaan 23.2. Anjalankosken Kiekon vieraissa, ja Iitti Hockey pelasi PePo III:a vastaan. 

 

Jari Sahala

 

Jaa artikkeli: