Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valku NY nostaa telineille

Valku NY kehittää jo aiemmilla kursseilla käytössä ollutta yritysideaa. Nimi tulee sanoista Valkealan urheilijat.

Valtteri Summanen oli poissa haastattelupäivänä. Juho Taskinen, Nicky Tuppurainen ja Juha Nurminen kertoivat yrityksestä.

Tarkoitus on tarjota alakoululaisille, kolmasluokkalaisista ylöspäin, telinevoimistelua ja peruskuntoon liittyvää urheilua. Nicky ja Juha olisivat halunneet harjoitella telinevoimistelua nuorempina, mutta siihen ei ollut mahdollisuutta. Siksi he nimenomaan sitä halusivat ottaa mukaan.

Nicky otti toimitusjohtajan tehtävät. Mukaan saatiin kaksi muuta urheilijaa. Juha ja Juho kiekkoilevat. Juho käyttää jäättömän ajan golfaamiseen. Juha viettää paljon aikaa myös kuntosalilla. Nickyn laji on nyrkkeily, ja tavoitteena on ammattilaisuus. Ehkä juuri valmentajan ja muun seuran väen kannustus sai Nickyn innostumaan ajatuksesta tarjota jotakin nuoremmille.

Toiset miettivät liikuntaan liittyviä ammatteja yhtenä vaihtoehtona. Liikunta jossakin muodossa varmasti pysyy elämässä mukana.

Tiloja ei vielä haastatteluhetkellä ollut sovittu. Valkealatalolla ja Niinistön koululla on riittävästi välineistöä telinevoimisteluun. Menossa olivat neuvottelut kaupungin kanssa, joutuuko tiloista maksamaan vuokraa. Päättäjien kiinni saaminen on ollut haasteellista.

Ajatus oli järjestää voimistelua kerran tai kaksi viikossa. Sekä omiin että lasten aikatauluihin parhaiten käyvät iltapäivät heti koulun jälkeen, sillä illat on pitkälti varattu. Jääkiekko esimerkiksi sitoo jo neljänä päivänä viikossa.

Juho kertoo, että hänen vanhempansa ovat yrittäjiä. Hän päätti ennen lukioon lähtöä osallistua ainakin joillekin yrittäjyyskursseille. NY-kurssi on vaatinut täysillä tekemistä. Alussa on eniten ollut valmistelua ja suunnittelua. Rahaakin voi työstä tulla, ja ainakin on ollut yhdessä hauska tehdä.

– Tarvitsee vain tehdä, niin saa aikaan. Ei yrityksen perustaminen ole liian hankalaa, olkoon päätavoite sitten kerätä rahaa tai auttaa, Nicky tuumaa.
– Matkan varrella oppii hahmottamaan idean valmiiksi, Juho vielä täydentää.

• A&SK

Juho Taskinen, Nicky Tuppurainen ja Juha Nurminen sekä yritykseen myös kuuluva Valtteri Summanen aikovat tarjota koululaisille iltapäiväliikuntaa, kunhan neuvottelut kaupungin kanssa saadaan tiloista käytyä.

Jaa artikkeli: