Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valokuvia ja askartelua vanhaan malliin

Kartanoiden Kouvola -näyttelyn keskelle oli järjestetty ohjelmaa joulukuun ensimmäisenä päivänä. Kaiken ikäisillä oli mahdollisuus saada ainutlaatuinen muisto näyttelystä kotiin vietäväksi.

Joulukellojen ja joulukuusenkoristeiden askartelussa antoivat neuvoja tiedottaja Liisa Huusko ja amanuenssi Tiia Yli-Kankahila. Käytettävissä oli värikäs lajitelma kartonkeja ja helmiä.

Työpajoja on järjestetty aiemminkin kuten keksijän työpaja Eric Tigerstedtin innoittamana. Tällä kertaa oltiin vasta avatun näyttelyn mukaan kartanotunnelmissa.

–Meillä on uuden näyttelyn myötä monenlaista tekemistä lapsille, sillä toivomme, että myös lapset viihtyvät museossa, toteaa kaupunginmuseon näyttelyn lasten toimintapolusta vastannut Tiia Yli-Kankahila.

Tila, jossa askartelutyöpaja toteutettiin, on aiemmin toiminut näyttelytilana, mutta nyt se on suunniteltu pieniä museokävijöitä ajatellen. Tosin yhtä lumoutuneina aikuisetkin löytävät tilasta katsottavaa ja ihasteltavaa.

Aliisa & Tuomas Sinkkosen valokuvausstudio on erikoistunut vanhoihin tekniikoihin. Eino Kaivonurmi oli heidän kuvattavanaan Poikilo-museoiden Vanhan ajan
valokuvaustapahtumassa. Heiltä on myös artikkelikuva perheestä. Kuva on otettu aiemmin eri paikassa.

Kuvia kuin ennen vanhaan

Adventtitapahtuman yhteydessä näyttelyssä sai kuvauttaa itsensä viime vuosisadan alun tyyliin. Kuvan sai mukaansa pahvisena visiittikorttina, jollaisen kartanonväkikin olisi aikoinaan voinut otattaa.

Kuvaajat Aliisa ja Tuomas Sinkkonen ovat koko vuoden kiertäneet kuvaamassa museokävijöitä eri puolilla Suomea. He ovat käyneet esimerkiksi Vaasassa, Salossa, Raaseporissa, Miehikkälässä, Helsingissä, Tampereella ja Uudessakaupungissai. Museokuvauksissa he eivät hyödynnä mitään digitaalista. Porin studiolla, jossa he kuvaavat vielä vanhemmalla tekniikalla, kuvattavat saavat alkuperäisestä kuvasta myös digitaalisen version.

Sinkkosten Studio 1851 on porilainen yritys, joka vaalii vanhoja kuvausmenetelmiä. Kuvaaja Aliisa Sinkkonen kertoi kuvattavia käyvän tapahtumissa aika paljon. Kuvaushetki on ohjelmanumerona monille mieluinen. Vanhat menetelmät kiehtovat ihmisiä. Samalla pääsee näkemään, miltä näyttää, kun on kuvattu tavallisesta eroavalla kameralla.

JK

Tiia Yli-Kankahila otti kuvan valmiista askartelutöistä.
Vanhan kameran vierellä saatiin tehtyä kuvat valmiiksi.
Jaa artikkeli: