Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Valonpilkahduksia

Valonpilkahduksia

Jannika B lauloi tunteella, svengillä ja riemulla.

janne
Ti, 07.05.2019 – 13:44

Jannika B Konsertoi Pato Klubilla 21. huhtikuuta.

1. pääsiäissunnuntain konsertissa oli kuuntelijoiden joukossa puoliso Toni Wirtanen. Heidän tyttärensä oli ensimmäistä kertaa äitinsä konserttia kuuntelemassa, joten kyseessä oli iso juttu. Koko perheen koolla oleminen on varmasti melko harvinaista laajalti tunnettujen muusikoiden konserteissa.

Musiikki vetoaa Jannikan ja Tonin kotona varmasti puolin ja toisin. Toni Wirtanen selvästi nautti vaimonsa konsertista. Oma tytär ja sukulaislapset tanssivat ja valokuvasivat edustalla. Jannika otti heitä useamman kerran kädestä lempeästi kiinni laulujensa lomassa.

Jannika B:n musiikista hehkuu synkistäkin tilanteista valonpilkahdusten etsiminen. Hän on itse taustavoimana monen kappaleensa sävelissä ja sanoissa. Jannika B ei laula purkkapoppia, mutta ei hänen kappaleistaan tule mieleeni myöskään synkkyyteen takertuvaa melankoliaa. Surullisista ja vaikeista asioista puhutaan, mutta niitä purkamalla kannustetaan eteenpäin pääsemiseen. Esiintyjänä Jannika B on selvästi saanut syvyyttä lisää vuosien myötä, kun vertaa ensimmäiseen musiikkivideoon.

Tietystä kulmasta laulu peittyi soiton alle, mikä oli harmillista. 

Onnenpäivä on edelleen varmasti yksi Jannika B:n tunnetuimmista kappaleista. Se oli hänen ensimmäinen singlensä loppuvuodesta 2011. Kappale osuu varmasti paitsi monen jätetyksi tulleen, myös suhteen lopettaneen osapuolen sisimpään. Kappaleessa toisen jättävä luo valoa tulevaan: ”Ja ennen kuin maa on valkoinen, löydät sun arvoisen naisen.” Kappaleen kertoja ei pysty ottamaan toisella annettavana olevaa vastaan. Hän kuitenkin kannustaa toista uskomaan, että kyseessä on onnenpäivä. 

Yleisön määrä osoitti, että selvästi Jannika B:n musiikille on kysyntää. Hänellä itsellään taas on selvä tarve sitä tehdä ja tulkita. 

JK
 

Jaa artikkeli: