Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vankempi silta yli Lapinsalmen

Lapinsalmen silta avattiin viime marraskuussa retkeilijöiden käyttöön. Kouvolan rakennusvalvonta suoritti sillalla käyttöönottotarkastuksen. Uusi silta on teräsrakenteinen pylonisilta,
jonka urakoi Remoti Holding Oü.

Uudella sillalla on pituutta 55 metriä. Se ylittää alla olevan Kapiaveden 12 metrin korkeudessa. Runko on teräsrakenteinen. Pylonit kohoavat yli viiden metrin korkeuteen. Ne on polttomaalattu ympäristöön sopivin värein. Sillan kannen pinta ja kaiteet ovat painekyllästettyä kestopuuta.
– Remoti Holding Oü hoiti vaativan siltaurakan esimerkillisesti. Haluan kiittää urakoitsijoiden lisäksi sillan suunnittelijoita, Kouvolan kaupunkia ja maan omistavaa UPM Kymmene Oy:tä hyvästä yhteistyöstä, sanoi sillan rakennusprojektista vastannut rakennusmestari Pasi Ikonen Metsähallituksesta.
Uuden sillan kansi on tasainen ja jäykkä, johtuen siitä, että silta täytyy voida ylittää turvallisesti kaikkina vuodenaikoina. Jyrkkiä nousukulmia vältettiin. Hätätilanteessa silta voidaan ylittää myös mönkijällä ja moottorikelkalla.
– Pylonisillalla ei ole käyttörajoituksia, vaan se on mitoitettu tungoskuormituksen mukaan. Siltaa voi kävellä samanaikaisesti molempiin suuntiin, mikä poistaa vanhalla sillalla esiintyneet retkeilijäruuhkat. Sillan avaaminen mahdollistaa talviretkeilyn kehittämisen Lapinsalmen suunnalla. Samalla varaudutaan Repoveden kansallispuiston koko ajan nouseviin käyntimääriin, korostaa puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta.
Lemmenlukoille varattiin omat paikkansa sillan molemmissa päissä. Metsähallitus toivoo, että muualle sillan runkoon ja kaiteisiin ei kiinnitetä lemmenlukkoja.
Ketunlossi Repoveden kansallispuistossa jäi talvitauolle 6.11.2019 alkaen. Jatkunut pakkasjakso jumitti lossin mekanismeja, joten talvitauolle siirryttiin suunniteltua aikaisemmin.

Teksti: Janne Kousa
Kuvat: Jouni Kallio / Medialouhos.

Jaa artikkeli: