Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vastavoimia

Kymenlaakson Opiston valokuvauslinjan 1999-2019 -juhlanäyttely järjestettiin helmikuussa Kuusankoskitalossa. Huhtikuun alussa astui pariksi viikoksi pääkirjastossa esittelyvuoroon Magiaa-näyttely.

Näyttely toi esiin hyvän ja pahan vastaikkanasettelua. Näyttelyyn kerättiin töitä opiston eri taidelinjoilta. 

Pikku Prinssi oli näyttelyn huomattavimpia inspiraation lähteitä. Antoine de Saint-Exupéryn tekstejä lyhennettiin kuvitukseen sopiviksi, mutta perusajatus haluttiin selkeästi pitää. Erilaiset tekniikat ja näkemykset luovat samoista hahmoista vaihtelevia ulottuvuuksia. 

Luovaa opiskelua
 

Kymenlaakson opistossa on monipuolisia luovuuteen kannustavia kursseja. Kansanopiston lisäksi järjestetään myös kansalaisopiston kursseja.  

Graafinen suunnittelu on kaikessa visuaalisessa viestinnässä tärkeää. Ulkoasujen suunnittelua tarvitaan elokuvissa, pakkauksissa, mainonnassa, logoissa, sekä opasteissa.  Graafisen suunnittelun luokassa jokainen opiskelija käyttää omaa isolla täysvärinäytöllä varustettua työasemaa. Lisäksi on muita tiloja käytössä. 

XR & game design -linjalla tulevat tutuiksi lisätyn sekä virtuaalisen todellisuuden tuotantojen vaatimuksiin kuuluvat perustiedot ja -taidot. Opintosisältöihin kuuluvat myös esimerkiksi gameplay-animaatio, 3d-skannaus ja 360-presentaatiot.

Valokuvauksessa opiskellaan käyttämään luovasti digitaalista järjestelmäkameraa, kuvankäsittelyä ja valokuvailmaisua. Opinnoissa on käytössä esimerkiksi drone eli kamerakopteri. 

Graafista suunnittelua järjestetään käytännönläheisinä monimuoto-opetuksena. Tavallisia tuotteita ovat esimerkiksi esitteet, julisteet, lehdet,  mainokset, käyntikortit ja erilaiset tunnukset. Opetukseen kuuluu lähipäivien ohella netissä tapahtuvaa opiskelua ja palautteellisia harjoituksia.

Kuvataidelinjan opinnoissa keskitytään käsillä tekemiseen, maalaamisen, muotoiluun ja piirtämiseen. Harjoitustöillä perehdytetään visuaaliseen kulttuuriin. Samalla autetaan löytämään omat vahvuudet ja kehittämään ilmaisua.

Sarjakuvan ja digitaalisen kuvittamisen opinnoissa kehitetään ideoita, tarinoita ja visuaalisia maailmoja sekä kuvallista ajattelua. Mahdollisuus on suunnata käsin tekemiseen tai hyödyntää digitaalisen ympäristön suomia mahdollisuuksia niin piirtämisessä kuin maalaamisessakin. Opiskelun aikana voi esimerkiksi kuvittaa kokonaisen satukirjan.

Lähde: https://kymeopisto.com


JK


Hanne Åkerblomin teoksessa vastakkainasettelu näkyy jo noidan kaksivärisissä hiuksissakin.


Heli Toikan lintu nivoutuu monenlaisista kuvioista.


Taiteilija Ankka Ananaksen Moon reach to the stars tuo mieleen animen ja mangan. 


Tuija Pukka-Valariutan teos kylpee sateenkaaren värimaailmassa.

Jaa artikkeli: