Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Veden äärellä

Kestikartano Aurantola on vaaleansininen idylli Jaalan Karijärven rannalla.
Kestikartano Aurantolan yrittäjät Liisa ja Chris Sharp luovuttivat vetovastuun Meliisa Sharpille vappuna 2018. Hän on siitä alkaen pitänyt huolta niin kartanosta, sen maista kuin kymmenestä vuokramökistä, joissa kaikissa on sauna.
Väkeä Aurantolaan tulee pääosin tietä myöten. Jotkut saapuvat vesiteitse.
-Tapahtumien osallistujat yleensä täyttävät majoituskapasiteettimme, Meliisa Sharp kertoo. Aurantolassa on järjestetty esimerkiksi Harley Davidson -kokoontumisia ja koiratapahtumia.
Meliisa arvioi ulkomaalaisten muodostavan normaalisti kolmanneksen mökkimajoittujista. Kotimaassa matkailevat ovat tänä kesänä melko hyvin korvanneet heidän osuuttaan. Jotkut päivät ovat täysin varattuja.
Tilanteeseen nähden väkeä käy muutenkin Aurantolassa hyvin. Edelliseen vuoteen nähden tilanne on kuitenkin haastava. Uudenmaan rajojen kiinni laittaminen heijastui keväällä Aurantolaankin. Osa mökeistä on vuokrattavana ympäri vuoden. Kesä on kuitenkin sesonkiaika.
Useimmat mökkimajoittujat tekevät itse ruoat. Ryhmille tehdään ruokaa tilauksesta kartanolla. Myös yksittäiset matkailijat voivat tilata listalta muutamia eri ruoka-annoksia tai ostaa aamiaista. Tallirakennuksessa järjestettäviin juhliin otetaan pitopalvelu muualta.
Talliravintola lämpiää, joten sitä voidaan käyttää juhlatilaisuuksiin ympäri vuoden. Tallinvintti toimii vain kesäkäytössä. Tämän vuoden ensimmäiset häät järjestetään elokuussa. Normaalisti häitä on toukokuusta syyskuulle. Häät ovat mökkien vuokrauksen ohessa yksi päätuotteita.

Huomenna matka Jaalassa etenee jälleen…
JK

Pihalla pääsee keinumaan.


Jaa artikkeli: