Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Verlan vappu

Vappuna Verlan tehdasmuseon pihamaalla oli vilkasta. Siellä järjestettiin Verlan kevään ensimmäinen koko perheen tapahtuma.

 Kyläyhdistys on saanut avukseen uuden tapah­tumaorganisaation ja mukana tapahtumaa toteutta­massa olivat myös partiolaiset. Kyläyhdistys piti Verlan pihal­la kahvilaa, jossa oli tarjolla munkkeja, makkaraa ja simaa.

Vieressä Jaalan Jalopeurojen Sulo ja Anssi paistoivat mauk­kaita lettuja.

Kyläyhdistys ja varmasti mo­net muutkin jo odottavat kesä­kuun ensimmäisenä lauantaina starttaavaa Kesätoria.

Museolla oli ajatus, että olisi mukavaa saada elävöitettyä Ver­laa myös sesongin ulkopuolella. Verla on mahtava miljöö erilai­sille tapahtumille.

Tästä lähti idea perustaa yh­distys, joka toiminnallaan mah­dollistaisi kylälle lisää tapahtu­mia kyläyhdistyksen apuna.

Mukana suunnittelussa oli alueen yrittäjiä ja yhdistyksiä, joista muodostui viiden naisen rytmiryhmä. Heidän tahdissaan on alettu erilaisia tapahtumia suunnitella.

Verlan tapahtumat ry:n pu­heenjohtajana toimii Elisa Lönnroth. Hän toimii Verlan tehdasmuseon puutarhurina.

Jaalan Kädentaitajista yh­distyksessä mukana on Leena Borg. Sihteerinä ja rahastonhoi­tajana toimii Eija Laine.

Sini Inkeroisella on vahvaa kokemusta tapahtumien järjes­tämisestä Taideruukilta, jossa hänellä on oma yrityksensä Si­niin. Leenalla ja hallituksen jä­senellä Tuija Pukalla on vah­vaa yhdistystaustaa.

Torkel Designista tuttu Toni teki tapahtumassa pajupillejä ja tuohisormuksia. Toni tosin to­tesi, että oikea aika tehdä paju­pillejä olisi juhannuksesta pari viikkoa molempiin suuntiin.

Routa Desingn oli takomassa ja myymässä tuotteitaan. Ilta­päivällä musiikkia tarjoili Kan­sanmusiikkiyhtye Hilppa.

Lisäksi tapahtumassa esiin­tyi taikuri-jonglööri-tulitaitelija Matias Husgafvel. Esityksen lisäksi hän teki ilmapalloeläi­miä lapsille.

Yksi Matias Husgafvelin taidoista on jonglööraus. Kuva: Tuija Pukka

Verlaan oli vappua edeltäväl­lä viikolla saapuneet myös ka­nat ja kukot. Yksi viime kesänä syntynyt kukko oli vielä nimeä vailla ja nyt tapahtuman yhteydessä sil­le pääsi ehdottamaan sopivaa nimeä.

Valitun nimen ehdottanut sai palkinnoksi lahjakortin Taru-kauppaan. Kukon nimeksi vali­koitui Valpuri.

Lasihelmien tekoa pääsi seu­raamaan puodissa. Helmien teko tapahtui erivärisiä lasipuikkoja kuumentamalla ja lasin sulaes­sa puikkoa alettiin rauhallisesti pyörittämään metallitikun ym­pärille.

– Tikussa on savinen eristeai­ne, jolloin helmi ei tartu metal­litikkuun, Karoliina Al-Rawe kertoi.

Karoliina valmistamassa helmiä. Kuva: Laura Parkko

Verlan tehdasmuseon johtaja Ville Majuri saapui myös pai­kalle.

– Me museolla iloitsemme uudesta tapahtumatyöryhmästä. Hienoa saada aktiviteettia sekä paikallisille, kesäasukkaille ja muille vierailijoille. Mukavaa, että aluetta voidaan käyttää yh­teisenä olohuoneena.

Tapahtuman yhteydessä jär­jestettiin museokierroksia ja heti vapun jälkeen tiistaina mu­seo avattiin virallisesti. Ravin­tola Werlassa pääsi nauttimaan brunssia ja kahvilan herkkuja.

Kouvolan Seudun Eläinsuo­jeluyhdistys piti tapahtumassa myynti- ja arpajaispöytää. Kaik­ki tuotot menivät Korian Eläin­talon hyväksi. Myynnissä oli erilaisia Minna Mustosen val­mistamia säänkestäviä sement­tilasipatsaita.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: