Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vieras lännestä

Elmo Huovila järjesti tammikuussa viidettä kertaa Taikaklubin. Pato Areenan katsomo täyttyi esiintyvän taiteen ystävistä. Useita taikureita oli katsomossakin, joten illan venyttäminen ei olisi ollut temppu eikä mikään. Kenties pikemminkin monta temppua.
Viisitoista täyttänyt Elmo Huovila voisi halutessaan istua ensi vuonna katsomossa. Tänä vuonna hän on siihen vielä liian nuori. Täytyy siis olla lavalla, koska ilmeisesti kuudentoista ikäraja ei koske esiintyjiä. Tosin toisilla taikurilla oli ikää jokunen vuosi yli kuudentoista.
Taikuutta Elmo on tehnyt kymmenen vuoden ajan. Ensimmäiset keikkansa hän teki jo esikouluikäisenä. Elmo on junioreiden hallitseva Suomen mestari. Viime vuonna hän sai PM-kisoissa Suomen Taikapiirin kunniapalkinnon. Elmolle myönnettiin myös pohjoismainen taikuristipendi viime syksynä Ruotsissa.Hän hankkii esiintyjät Taikaklubille, vastaa järjestelyistä ja toimii illan isäntänä. Elmo esiintyy itsekin.
Elmon kortteihin pääsi piirtämään kuvioita. Aikaa annettiin parikymmentä sekuntia. Varsin vähän siihen nähden, että ilta kesti reippaasti yli kahden tunnin taukoineen. Ei hajonnut ilta pirstaleiksi, vaikka temppujen salaisuudet olivatkin sirpaleisen haastavia ymmärtää. Abstrakti, todellisuutta jäljittelemätön tyyli oli mahdollinen. Ei onneksi sentään pakollinen.

Elmo Huovila toivotti tervetulleeksi ja temppuili saman tien.

Christian

Turkulaisen Christian Engblomin korttitaikuus on kuljettanut häntä ympäri maailmaa. Monenkohan pakan edestä taikakortteja Christian tarvitsee kulkeakseen ulkomaille? Viime vuonna Christian sai valtavasti julkisuutta esiintyessään tv-ohjelmassa Fool Us.
Penn & Teller ovat monille suomalaisillekin televisiosta tuttuja. Engblom onnistui ohjelman historian ainoana suomalaisena huijaamaan tempullaan. Suomessa ohjelma nähdään nimellä Naruta meitä.
Kymmensenttisen lainaksi saamisessa kysyttiin luottamusta. Sitä onneksi löytyi ja kolikko saattoi siirtyä avustamaan lähtevälle Sannalle lainaksi. Christian vei kolikon Sannan kellon alle. Pätevä vaihtoehto rahan säilytykseen sukanvarren sijaan. Eikä varmastikaan harmita koko iltaa, jos kolikko lipsahtaa pois kellon välistä. Ellei sitten yritä kuljettaa antiikkikolikkoa.
Christian Engblom laittoi Virveltä pelikortin rintataskuun ja Raimolta takataskuun. Taisi jotenkin lavalta taika säteillä kirjoittamiseen. Paperille löysivät tiensä nimittäin aivan selvästi:
-Kumpikin tauko katosi. En tiedä ketä taikureista on syyttäminen tai kiittäminen siitä, ettei lauseeseen löytänyt tietään tasku.

Christian Engblom tuo Turkua maailmankartalle.
Taikurin kanssa kannattaa olla tarkkana.

J-P ja Tom

Juha-Pekka on monille paikallisille tuttu. Viisivuotiaana Elmo Huovila näki Tykkimäellä taikureita. J-P Pirinen on todella suuri syy siihen, että Elmosta tuli taikuri. Nelikymppisellä on yli 2-vuotias tytär. Tämä on taikurille ihanaa aikaa. Lasten kanssa aika kultaa muistot nopeasti.
Tuusulasta asti saapunut Joni sai Vaaleanpunaisen pantterin sävelten soidessa taustalla J-P:ltä piirroksen. Vahtimaan saapunut Elmo sai hienomman muotokuvan. J-P metsästi veitsellä oikean kortin. Kortteja polvillaan nostaessaan hän varmisti vielä, ettei ollut kosimassa. Kumipallona luokses pompin osui pallon sisällä pomppimiseen.

Tässä J-P voisi kysyä: -Tahdotko tulla uudestaan avustajakseni joskus toiste?


Kaukaa lännestä, Ruotsin maalta… Ei kun siis laivamatkan päässä lännestä, ruotsalaisesta kaupungista saapui Tom Stone. Nyt kun taikapajatso on avattu ulkomaalaisten vieraiden osalta, voi miettiä, onko seuraavakin vieras laivamatkan päästä esimerkiksi Tallinnasta, vai pysyykö länsi suuntana, jolloin äidinkieli olisi Norja.
Taikurithan eivät tunnetusti paljasta temppujensa salaisuuksia. Jääköön siis nähtäväksi, mistä Elmo Huovila saa temppuiltua seuraavan ulkomaalaisen taikurin vieraaksi.
Tom Stone kyseli asioita Jaanalta ja Martilta. Jaanalta hän kysyi esimerkiksi lempiväriä ja banaanin väristä ja muotoista hedelmää. Martille osuivat vaikeammat kysymykset.
Joku vislasi Tom Stonen laittaessa takin ylleen. Päätösnumerossa oli paljon pehmeitä punaisia palloja. Jos siis sellaisia haluaisi tehtailla, kannattaisi hankkia salaisuus Tom Stonelta.
Janne Kousa

Tämän talven taikurimuodissa on hempeitä värejä.
Avustajat tekevät jokaisesta esityksestä erilaisen. Tom Stone temppuilee.

Artikkelikuva: Joko piirtäjä on toinen tai J-P hämäsi pikapiirroksella olettamaan piirtäjäntaitonsa todellista vähäisemmiksi. Elmohan sai hienon piirroksen.

Jaa artikkeli: