Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Viidakkoajelu

Heinäkuun puolella ensi-iltansa saanut Jungle Cruise on uusin Disneyn huvipuistojen laitteisiin pohjautuvista elokuvista.
Elokuvan tarina on mielenkiintoinen. Jungle Cruise on perinteinen seikkailu, jota höystävät erikoistehosteet. Paikoin niillä on luotu kuvastoa, joka ei miellytä silmää. Lahjakkuudesta erikoistehosteiden luominen kertoo.
Elokuvan huumori on vähän kuivakkaa, mutta kiitettävän älykästä. Saattaa kielellisen älyn luomalle huumorille jopa nauraakin, mikäli se osuu omaan nauruhermoon.
Maailmassa on viidakoiksi luettavia metsäalueita useissa eri maanosissa, joten Amazon elokuvan tapahtumapaikkana ei yllättänyt. Joskin kuvauspaikkoja en pystynyt päättelemään, joten siitä ehdottomasti lisäpisteitä.
Dwayne Johnson ja Emily Blunt ovat osuvat päärooleissa kippari Frank Wolffina ja pelottomana tutkijana tri Lily Houghtonina.
Lily on päättänyt löytää ikivanhan puun. Parantavia voimia omaava puu voisi mullistaa lääketieteen tulevaisuuden. Sademetsän petollisen kauniissa kätköissä vaanii lukemattomia vaaroja ja yliluonnollisia voimia.
Jaume Collet-Serran ohjaaman elokuvan muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Edgar Ramirez ja Jack Whitehall sekä Jesse Plemons ja Paul Giamatti. Tuotantoryhmässä toimivat esimerkiksi John Davis ja Dwayne Johnson. Alkuperäistarinasta vastaavat Glenn Ficarra & John Requa ja Michael Green. Kaksi ensimmäistä vastasivat myös käsikirjoituksesta Glenn Ficarra. Elokuvan ikäraja on 12.
Janne Kousa

Dwayne Johnson on Frank ja Emily Blunt on Lily Disneyn Jungle Cruise-elokuvassa.

Kuvat: © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Jaa artikkeli: