Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Viihdytystä abien viidakossa

Viihdytystä abien viidakossa

Miekan luovutus

janne
Su, 24.02.2019 – 21:56

Taas on vuosi vierinyt ja tulevat ylioppilaat pääsivät rauhassa valmistautumaan kevään ylioppilaskokeisiin. Sitä ennen oli perinteisten penkinpainajaisten vuoro. 

Valkealan lukiolla penkinpainajaisten sanailun vakiokohteena piti pintansa pitkän matematiikan opettaja Pentti Polvinen. Yllättäen abien tilaisuudessa ei sanailtu tai laulettu opettajista. Posterissa sen sijaan tuli esiin, että joidenkin mielessä Penttiin yhdistyi Esimerkiksi Identtisistä kaksosista ja Matilda – Lasten kapina -elokuvista tuttu näyttelijä Danny De Vito. Hänen kuvansa oli nimittäin julisteessa Pentin kuvan ohella. Kolmannen kuvan hahmoa en tunnistanut. 

Yläkerran käytävän yhdessä posterissa oli kulmakarvamuotia By -01. Posterissa oli lausahdus: Valkealaan on avattu uusi pulkkamäki!
Mikan kootuissa viisauksissa oli esimerkiksi seuraavat lausahdukset: ”Mä tykkään perhosista” sekä ”Motivaatio näyttää olevan kovin pielessä nyt”. 

Sisälle viidakkoon
 

Sisääntulokatoksen tolpat oli kieritetty kelmuun, joten sisäänpääsyä ei tehty kovinkaan helpoksi. Ovelle päästyään kohtasi pressuista rakennetun tunnelin. Siitä täytyi ryömiä. 

Hyvissä ajoin valmistautuneet abit olivat aamupalalla ennen tilaisuuden aloittamista.

16B-luokkaa käynyt norsuhahmoinen opiskelija kertoi, että kymmenkunta abia teki yläkerran käytävälle viherkoristeita pahvista ja paperista. Viidakkoteema näkyi myös alakerrassa. Koristeiden tekoon pyydettin mukaan kaikkia. Askarteluun oli kuitenkin vaikea saada tekijöitä.
Hahmogalleriaan kerääntyi monenlaista hämähäkkinaisesta, lehmästä ja teletapeista lähtien. Pikachu, The Pink Ladies Grease -musikaalista, pari kävelevää lintua ja monta muuta hahmoa löysivät tiensä esiripun taakse. Mummolla oli vaikeuksia esiripun taakse löytämisessä. Olisi kannattanut kiirehtiä, sillä hän sai vastaansa miekkataistelijoita. Noustava oli mummonkin, ei auttanut jäädä makaamaan. Norsu tömisteli paikalle kevein askelin.    

Asiaan kuuluvat kappaleenpätkät viitoittivat hahmojen esiintuloa ja piiloonmenoa. Teletappituokio,  Greasen alkukappale, Kotkan poikii ilman siipii.

Karkkisateelta kannatti suojata kasvoja, sen verran suoraan makeiset lensivät. Keräämisestä pitävät saivat kouratolkulla makeaa.

 

Visailua ja video
 

Haluatko abitietäjäksi -visailussa oli vastaajina opettajia ja opiskelijoita. Abien määrä, pitkän matikan loppuun asti selvittäneet, wanhojen rissen eli risteilyn iskennänkohteet, Amerikkaanmuuttaja ja monta muuta asiaa selvisi. Jokunen rangaistus jouduttiin toteuttamaan. Laulaminen oli niistä yksi.

Visailun piti olla jo jouluna. Kun ei ollut, se järjestettiin nyt. Jumppatauko-rangaistuksessa juostiin portaat ylös ja takaisin.   
Imitaatio-rangaistuksessa Päivi Parkkonen sai esittää abia ylioppilaskokeissa. Puhua ei saanut mitään. 
Imitaatiossa  opiskelija laittoi pyykkipojat nenään ja konttasi, esittäen sarvikuonoa. 

Abivideoon oli selvästi nähty paljon vaivaa. Abiperunoiden nauruhermoja kutkuttelivat hauskat kotivideot. 
Oli alamäkiluistelun kyläsarjaa ja abien väsymystä viimeisinä kouluviikkoina. Hyppytuntien agendaksi selvisi tuolilla liikkuminen. Henkilökuntaa päästiin näpäyttämään taidonnäytteellä parkkeerauksesta. Kaikki autot olivat viivojen ulkopuolella.

Viikon luontoääni oli väsyneen opiskelijan kuorsausta. Menneisyyteen vietiin lukiolaisten mustavalkoisilla kuvilla, joiden tarinat liitettiin Saksaan ja natsien aikaan. Yhdessä kuvassa oli esimerkiksi nuoret juutalaisopojat nousemassa kapinaan. 

Talent Vallussa oli monenlaisia pyrkijöitä. Juontajan tiputtua pöydältä näkyi räjähdys. Samalla periaatteella Maolin tippuminen asfaltille aiheutti räjähdyksen. Tanssiosuudessa liikuteltiin vartaloa ympäri koulua ja jopa pyörän selässä. Opettajakin oli saatu mukaan.  

Edellinen miekanvartija Pyry luovutti miekan. Saajan pitää olla luotettava. Perusteeksi  tulikin se, että toinen on kova jätkä. Nuutti nimitettiin abihuoneen valtiaaksi.

• JK & SK

 

Jaa artikkeli: