Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Viimeiset katsaukset vanhaan

Valtioneuvoston päätöksellä kirjastotilat ja kirjastoautot piti sulkea 18.3. alkaen toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi. Valkealan kirjasto olisi joka tapauksessa ollut kiinni keväällä.
Muutto aikaistui. Kirjaston piti olla auki vielä huhtikuun puolella. Siitä oli tarkoitus pitää kirjastoa kiinni kuukauden ajan. Sen jälkeen kirjastolla piti olla vielä poistokirjojen myyntiä.
Kirjastonjohtaja Elissa Soikkeli kertoi, että muuttoa valmisteltiin kaksi vuotta. Hiljalleen poistettiin vanhaa aineistoa, kun saatiin muutosta tietää. Aina vaan tiheämmällä kammalla käytiin kirjoja läpi. Varsinainen työntouhu aloitettiin 18. maaliskuuta, kirjaston mentyä kiinni. Yhtäkkiä olikin aikaa tehdä muutto, ja päästiin vauhdilla töihin.
Kirjoja lähti eri paikkoihin. Väistötiloihin entisessä Osuuspankissa meni osa. Uudesta päästä meni kirjoja myös muihin kirjastoihin.
Elissa Soikkeli kertoi, että paikkoja kirjoille on yritetty löytää. Osa kirjoista ei päätynyt mihinkään kirjastoon. Jonkun verran saatiin eteenpäin Elimäen Pestoomarkkinoille ja Kouvolan Dekkaripäiville. Lopuista suurin osa päätyi energiajätteeseen.
Uutta kirjastoa saadaan vielä odotella, joten väistötilat ehtivät varmasti monelle tulla tutuksi. Uusi osoite on vielä helpompi muistaa ja kirjoittaa kuin aiempi Kustaa III tie 13. Ykkösessä naapureina ovat Valkealan Sähkö ja Kone sekä Lampila.
JK

Unilelujen laittaminen ikkunaan – tässä kirjaston – ei ole uusi keksintö. Eikä niitä vieläkään joka talon ikkunassa ole. Ilmiöstä voi kuitenkin puhua, kun eri maissa lukemattomat ihmiset laittoivat tänä keväänä nalleja ikkunoihin lasten ja lastenmielisten iloksi.
Ei ollut lehtisalissa enää luettavaa.
Tässä lastenosastoa.
Suurin osa hyllyistä oli jo tyhjänä käydessäni, mutta vielä riitti tekemistä.

Artikkelikuva: Aineiston poistamisessa ovat tietokoneet tarpeen.

Jaa artikkeli: