Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vilunsietäjiä palkittiin

Vilunsietäjiä palkittiin

Avantouimarit

janne
To, 14.03.2019 – 21:40

Likolammen talviuimarien perinteisillä mitalikahveilla huomioitiin ensisijaisesti Talviuinnin SM 2019 -kilpailussa Turussa ansioituneita. Tänä vuonna tuomisina oli runsaasti pronssia ja hieman kirkkaampaakin mitalikantaa.

Parisenkymmentä Likolammen Talviuimaria kokoontui 8.3. Valkealatalon disco-tilaan mitalikahvien merkeissä. Ensi alkuun toivoteltiin hyvää naistenpäivää. Palkitsemisten jälkeen herkuteltiin.

Talviuinnin nimissä tehtiin jo viidestoista kotimaanreissu. 

Sari Sipari oli seuran paras edustaja, joka ansioitui kaikilla matkoilla ja viestissä. Sari kertoi huomanneensa todella hyvin kannustuksen arvon. Hän ei tiedä, olisiko viitsinyt lähteä avantoon, jos olisi joutunut uimaan yksin. Joukkohenki oli mieletön. Sari lisäsi, että kaikkia tarvitaan. Jos siis ei itse avantoon haluakaan, voi lähteä mukaan toisia kannustamaan. 

Taru Haimi ui kaikkia matkoja. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautunut Taru ui kovassa seurassa. Täysillä vetäviä, seitsemän kertaa viikossa treenaavia uimareita oli häntä vastassa.

Jere Siparilla meni niukin naukin, ettei hän saanut useampaa pronssia. Vuoden yllättäjänä Jere sai hakea palkintoja vielä lisääkin. Kannettavaa kertyi molemmille käsille. 

Maija Hintsanen ja Hans Kampe pääsivät myös mitalisijoille.
Kaulalleen sai lämmikettä Tuija Puustinen. Lähdössä oli 43 kilpailijaa, joten yhdestoista sija oli maininnan arvoinen. 
Aktiivisesti yhdistyksen asioita ajanut Sami Kirkkala huomioitiin myös.

 

Likolammelta tuloksekkaasti Turkuun

Turussa uitiin perjantaina 50 metrin rintauinnit. Lauantaina laji pysyi, mutta matka puolittui. Sunnuntaina tyyli oli vapaa ja matka 25 metriä. Likolammen uimarit keskittyivät viimeisenä kisapäivänä viesteihin, mutta henkilökohtaiset mitalitkin karttuivat.

 Jere Siparin aika 50 metrin rintauinnissa oli  49.04, jolla pääsi SM-pronssille. Hans Kampe ui matkan aikaan 43,72, ja sijoitus oli SM-pronssi. Ero voittajaan oli 0,84 sekuntia.

Neljän kärki  alle 20-vuotiaiden naisten sarjassa oli hyvin tasainen. Jessi Isomaan voittoa 49.00 sekunnin ajalla tuskin paljain silmin ehti havaita, kun Taru Poutiainen oli vain hitusen jäjessä ajallaan 49,21. Taru Haimin pronssi tuli hivenen selvemmällä erolla. Aika oli 50,36. Neljänneksi uinut Emma Nieminen hävisi Tarulla täsmälleen saman verran kuin Taru hävisi voittajalle.

Sari Sipari oli niin ikään omassa sarjassaan 50 metrin rintauinnissa kolmas ajalla 51.38. 

Mitalijahti jatkui lauantaina. Rintauinnin 25 metrin tulos  jäi Jere Siparilla kärjestä 3,09 sekuntia. 21,40 sekunnilla hän ylsi neljänneksi. Taru Haimi jäi pronssista vain 0,11 sekuntia sijoittuen viidenneksi.

Ajalla 22,60 Sari Sipari veteli itsensä hopealle 25 metrillä.  Maija Hintsanen oli sarjassaan kolmas ajalla 25,48. Tiukassa mittelössä eroa kärkeen jäi 1,11 sekuntia. 

Taru Haimi ui 25 metrin vapaauinnissa ajan 18,55 ja sai kaulaansa toisen henkilökohtaisen pronssin näistä kisoista. Sari nappasi kolmannen henkilökohtaisen mitalin. Pronssi tuli ajalla 17,36. Maija Hintsanen jäi niukasti neljänneksi.

Parhaiten menneessä viestissä, nuorimmassa sarjassa N150, Likolammen Talviuimarit oli kolmas. Sari Sipari veti hyvän lähtöajan 20,72. Seuraavan osuuden hoiti Jere Sipari. Hans Kampe veti Talviuimarit mitaleille ohi Tampereen Talviuimareiden, ja Taru Haimi ui komeasti viestissä siinä sallittua rintauintia alle 20 sekunnin ja varmisti kolmannen sijan. Likolammen joukkueet olivat mukana myös kahdessa vanhemmille suunnatussa sarjassa.

 

Avannosta talveen
 

Talviuinnin SM 2019 Turussa houkutteli tapahtuma-alueelle yli 12 000 ihmistä. Uimareita oli kaikkiaan noin 930. 
Useina päivinä oli muutakin ohjelmaa kuin avantouintia. Ulkona kuin lumiukko -tapahtumassa syntyi 72 lumiukkoa. 

Varsinais-suomalaiset Hulluna Avantoon -talviuintiseurat järjestivät yhteistyössä helmikuun alun 30-vuotisjuhlakisat. Avantouinnin SM-kilpailut käytiin ensimmäisen kerran vuonna 1989 Tampereella. Ajan myötä nimi on vaihtunut.  
Ennen tapahtumaa Turun seudun sukeltajat siivosivat Aurajokea romusta. Aurajokea on siivottu sukeltamalla jo päälle 25 vuoden ajan.

Tapahtuma on perinteisesti järjestetty Turun päivänä.  Vuosien saatossa joesta on nostettu runsain mitoin romua, kuten polkupyöriä, puistonpenkkejä, ostoskärryjä. 

2. helmikuuta järjestettiin yhteistyössä Talviuinnin SM-kisojen kanssa Villasukkamessu. Mikaelinkirkon Iltamessussa ei varpaita palellut. Jos ei sukkia ollut itsellä, saattoi paikan päältä ostaa tai lainata villasukat. Pelkästään jalanlämmittäjän tasolle villasukat eivät jääneet kun ne olivat osa esimerkiksi puheita. 

JK & SK

 

 

Jaa artikkeli: