Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Virkeä kuusikymppinen

Kouvolan Teatteri perustettiin 1960. Teatteria on vuoden 2017 alusta alkaen johtanut Tiina Luhtaniemi.
Juhlasyksyyn kuuluu viisi ensi-iltaa. Syyskuussa nähtiin ensi kerran Kirka – Surun pyyhit silmistäni -musikaali sekä Anjan lähes erinomainen elämä. Akrobaattista osaamista vaativa Tämä on ryöstö! oli vuorossa lokakuussa. Marraskuussa päästiin joulutunnelmaan Joulushow’n myötä. Keväältä siirtyneen Adalmiinan helmi -lastennäytelmän äärelle päästään vielä ennen joulua.
Anjan lähes erinomainen elämä -näytelmän kirjoitti Esko-Pekka Tiitinen ja ohjasi Tiina Luhtaniemi. Johanna Heimosen yksin esittämässä näytelmässä Anja puhuu elämäntarinaansa siskon tuomalle kasettinauhurille rakentaen samalla itselleen lähes erinomaista elämää.
Uusina kiinnitettyinä näyttelijöinä syksyllä aloittivat Tiina Winter, Markus Waara ja Tommi Kekarainen.
Tiina Winter on lähtöisin Kouvolasta. Hän suoritti teatteritaiteen opinnot Iso-Britanniassa. Ennen kiinnitystään hän on vieraillut esimerkiksi Peter Pan -seikkailunäytelmässä viime vuonna. Nuortenteatterilaisille hän on tullut tutuksi ohjaajana.
Näyttelijä ja musiikkiteatterin ammattilainen Markus Waara on esiintynyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa.
Tommi Kekarainen on näytellyt myös useissa eri ammattiteattereissa.
Lokakuusta lähtien järjestettiin yleisölle avoimia 60[klubi]-Teatterimme tekijät -keskusteluiltoja. Iltoihin kuuluu tutustuminen teatterin merkittävimpiin tekijöihin, ilmiöihin ja muistoihin 60-vuotisen matkan varrelta.
Janne Kousa

Joulun edellä Kirka-musikaalin mainoskylttiin laitettiin pipo.


Artikkelikuva: Joulukuusi tuotiin eteiseen hyvissä ajoin ennen joulua.

Jaa artikkeli: