Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Virtakivellä viehättäen

Kissat eivät tiettävästi pidä kastumisesta. Catsy Cats-tanssiryhmälle kuulas syysilma olikin suosiollinen. Liikkua toki sai, ettei palellut. Sisällä olleesta tanssiasunäyttelystä pystyi jo päättelemään, ettei vaatetustasolla lähdetä ruskametsään vaeltamaan.
Esityksen tyyliä voi kutsua flirttailevaksi, kohderyhmän ollessa pääasiassa aikuiset. Tanssi nojasi naisellisen viehätysvoiman varaan. Sitä voisi monikin haluta sydänystäväksi sellaisen aikuisen naisen kanssa, joka tanssii yhtä leikkisästi kuin trio. Sen verran oli pikkutuhmuutta, ettei ihan mistä tahansa tilanteesta olisi lehteen kuvaa päätynyt. Eihän tässä kuitenkaan alusvaatekatalogia julkaista. Sen verran hillitty esitys kuitenkin oli, että sitä kehtaa kertoa katsoneensa. Ja tietysti siinä määrin taidokaskin, että kannatti käydä katsomassa.
Show esitettiin sellaisenaan yleisölle ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Helena Kekäläinen opettaa tanssia. Toiset tanssijat ovat Piia Pessa ja Pia Jäntti. Piioista ei siis voi puhua monestakaan syystä.
Suomen meripelastusseuran jäsenyhdistys Jämsän järvipelastajat pysäytti veneensä Virtakivelle. He olivat lähteneet Jämsästä perjantai-iltana. Sulku toimi moitteettomasti. Jos siis 19. syyskuuta esitystä katsottuaan olisi jostain syystä päätynyt viilentymään koskessa, olisi pelastajia ollut lähellä. Tahallaan virtaan ei tosin kannata hypätä, sillä kosken voima on ihmistä kovempi.

Laituri on osoittanut jo tarpeellisuutensa.
Välillä Pia Jäntin, Piia Pessan ja Helena Kekäläisen tanssiesityksessä oli huumoria.

CC

Catsy viittaa siihen, että rakastaa niin kissoja, että alkaa käyttäytymään niiden lailla rakastavina, hurjina, erittäin aktiivisina ja leikkisinä. Varmemman vuoksi vielä Cats perään, niin pakkohan se on myöntää, että esityksessä oli tiettyä kissamaisuutta.
Viime vuoden syksyllä ryhmä aloitti harjoittelun. Pia Jäntillä ja Piia Pessalla oli tanssiin harrastustaustaa. Helena Kekäläisellä ja Piia Pessalla yhteisiä keikkoja on ollut jo vuodesta 2017, jolloin he olivat toisessa tanssikokoonpanossa. Tanssin suhteen ryhmä venyy moneen; toiveiden mukaan löytyy hienoa ja villiä vaihtoehtoa. Halutessa voi tilata vaikka sambaa. Tansseja Catsy Cats harjoittelee viikoittain siellä mistä saa tilan. Välillä voidaan olla vaikka olohuoneessa. Itse luodaan ja koreografioidaan tanssit. Ryhmään kuuluu neljäskin, mutta hän on tällä hetkellä muissa tehtävissä.
Tanssitaustaa ei tarvitse olla, jos haluaa liittyä ryhmään. Vaaditaan kykyä tuoda itseään esille. Pieni vapina on hyvä olla, mutta esiintymiskammo tuo jo hankaluuksia. Esiintyminen on kuitenkin tanssin suola.

Janne Kousa

Asuista tuli mieleen 1920-luku.
Höyhenviuhkat ovat saaneet uutta nostetta tanssin parissa. Piia Pessa viehättää.

Artikkelikuva: Pia Jäntti, Piia Pessa ja Helena Kekäläinen tarjosivat huumoria ja viehkeyttä kuulaaseen syysiltaan.

Jaa artikkeli: