Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vitriini juhli

2009 perustettu a cappella -lauluyhtye Vitriini juhlisti 10-vuotisjuhliaan Kuusankoskitalossa Tulinen Taika-konsertilla 1. joulukuuta.

Kouvolalainen lauluyhtye syntyi innostuksesta musiikkiin. Lauluryhmä Vitriinin taiteellisena johtajana toimii ryhmän perustaja Sami Viitalo. Hän myös sovittaa Vitriinin ohjelmiston. Monipuolisessa musiikkitarjonnassa on esimerkiksi pop-musiikkia.

-Olin pitkään haaveillut siitä, että voisin tehdä a cappella -musiikkia ilman rajoja. Kuin sattumalta, pienelle lauluryhmälle tuli keikkatilaus syksyllä 2009, ja puolisoni kannusti minua perustamaan lauluyhtyeen. Ryhdyin tuumasta toimeen. Tunne on aina erittäin voimakas, kun ensin vapisevin käsin näytät uutta nuottia ja harjoitusten lopussa kuulet sovituksen laulettuna. En voinut kuvitellakaan, mitä tämä elävä ja hengittävä instrumentti saa aikaan. Sovitukset muuttuivat yhä haasteellisimmiksi, ja taitavat laulajat ottivat biisit haltuun, yhtyeen taiteellinen johtaja Sami Viitalo kertoo.

Tulinen taika konsertissa oli luvassa lauluja ja tarinoita vuosien varrelta. Monipuoliseen läpileikkaukseen lauluyhtyeen ohjelmistosta otettiin mukaan niin vanhoja tuttuja kuin uusia ennen kuulemattomia sovituksia.

JK

Artikkelikuva: Kuusankoskitalon harjoituksissa piipahtaessani oli laulutunnelma jouluinen.

Jaa artikkeli: