Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Voi niitä Pynnösiä!

Keskuskirkossa vietettiin puutarhajuhlaa 26. toukokuuta. Väkeä oli mukavan paljon liikkeellä. Varmasti merkittävä vaikuttaja siihen oli tapahtuman aloittaneen messun yllättävä ohjelma.
Täytyi lähteä vähän kauempaakin katsomaan, mikä mahtoi olla Pynnösen perheen probleema. Näytelmäsaarna oli humoristinen kuvaus lapsiperheen arjesta syvällisin höystein.

Perhe laivaan

Perheenisä hoiti kodin. Tarkkaa työtä hän teki, kun kauempaa harjauksen kohteeksi joutunut paistinpannu näytti aivan puhtaalta. Essu vielä varmisti asian, että kodinhenkihän hän oli.
Äidillä piti kiirettä. Kauneusalan yrittäjä työskenteli iltaisin personal trainerina. Rouva oli paremmista piireistä. Hän halusi pojalleen paremmat rippijuhlat kuin mitä naapureilla oli.
Börjepetteri piehtaroi murrosiässä. Huppuun kätkeytyminen ja kännykälle omistautuminen olivat hänen juttujaan. Tuleva rippikoulu ei tuntunut kiinnostavan. Sinänsä murrosikä oli jo pitkällä, minkä saattoi päätellä parrankasvusta.
Viisivuotiaalla söpöliinillä, Ruusuorvokilla, oli omat huolensa hänelläkin. Hän haaveili muutosta mummolle. Kotona ei tuntunut aikaa hänelle riittävän.
Keijo Gärdström kertoi vertauksen siipiratasaluksista. Toisella ei ollut riittävästi kilpailua varten hiiltä. Aluksella päätettiin polttaa lastia. Voitto tuli, mutta lasti oli mennyttä. Se oli poltettu savuna iltaan. Perhe-elämä ei ole kilpapurjehdus. Vertauksessa siipiratasaluksen lasti rinnastettiin perheeseen. Tästä lastista kannattaa pitää huolta.
Näytelmän rooleissa nähtiin Kouvolan seurakunnan työntekijät Tuija Nuutinen, Aino Laine, Pasi Jurva, Janne Turunen ja Keijo Gärdström. Puhenäytelmän käsikirjoitti ja ohjasi Lasse Karppela, joka toimi kertojana.
Perheen merkitys tuli messussa monella tapaa esille. Parisuhteen, vanhemmuuden ja isovanhemmuuden rakennuspalikoihin kuuluvat esimerkiksi kattona rakkaus, sen tukena sitoutuminen. Muita palikoita ovat esimerkiksi teot ja sanat. Kuoro ja soittajat esittivät useita kappaleita. Wilhelmiina Nyman lauloi rakastamaan oppimisesta. Lukukappaleissa tulivat esille parisuhde sekä vanhempien ja lasten arvostaminen.
Messun jälkeen oli luvassa yhteislaulua, keittolounasta ja muuta ohjelmaa.Tapahtuman järjesti Kouvolan seurakunta.
JK

Wilhelmiina Nyman tulkitsi kauniisti laulun rakkaudesta.

Jaa artikkeli: