Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Vuohijärvelle lisäturvaa

Lions Club Valkeala/Vekara lahjoitti Vuohijärvelle defibilaattorin.

Asian laittoi alulle Ari Kansikas, Lions Club Valkeala/Vekaran puheenjohtaja. Kampanja on osa suurempaa kokonaisuutta, joka on lähtöisin LC Liittoiselta. Defibilaattoreita on hankittu nyt eri Lions Clubien kautta ympäri Suomen.
– Asian eteen on tehty töitä jo parin vuoden ajan. Korona sotki aikatauluja, mutta viime kesänä pääsimme taas tarttumaan toimeen, Ari Kansikas kertoo
Aluksi ei ollut vielä määritelty tarkkaa paikkaa defibilaattorille. Matkan varrella ajatus kehittyi pidemmälle, ja Esa Vigrénin tiedusteli Vuohijärven M-kyläkaupalta kiinnostusta asiaan. Siellä ilahduttiin ja otettiin tarjous mieluusti vastaan.
– Vuohijärvi on vähän kaukana kaikesta kiireellisestä avusta. Kuulimme, että siellä oli ollut esimerkiksi sairastapaus. Ambulanssilta oli tullut tieto, että he ehtivät paikalle vasta 45 minuutin päästä. Onneksi Vekaralta oli saatu ambulanssi aikaisemmin paikalle, Kansikas kertoo.
Defibilaattori asennettiin paikalleen 7.1.2022. Jotta se olisi aina saatavilla, se sijoitettiin M-kyläkaupan ulkoseinään.
– Se on nyt lämmitettävän kaapin sisällä, Kansikas kertoo.
Vuohijärvelle on tulossa vielä tiedotustilaisuus, jossa laitetta esitellään ja sen käyttöön pääsee tutustumaan tarkemmin.
Defibrillaattori sydänpysähdyspotilaan avuksi
Defibrillaattori, defi eli sydäniskuri on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö antamalla elvytettävälle hoitava tasavirtasähköisku.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: