Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Waltaria Kuusankoskella

Mika Waltarin klassikkokomedia Myöhästynyt hääyö sai ensi-iltansa perjantaina 16. lokakuuta Kuusankosken Teatterin Teatterisalissa.
Kimmo Lavasteen ohjaaman näytelmän tulkinta lepää nelikon varassa. Teemu Virsu esittää nuorta aviomiestä Ottoa, joka on liian ujo ja saamaton. Uutena päällekäyvänä anoppina hersyttää Sari Rajulin. Yllättäen paikalle saapuva Amerikan eno Matti Olenius on turhankin kiinnostunut tuoreesta aviovaimosta Kaijasta, jonka roolissa Linda Miettinen on osuva. Hääyötä venyttää tuoreen avioliiton salaaminen enolta. Muuten menee omaisuuskin sivu suun.
Mika Waltarin komedia miesten ja naisten välisestä ikuisesta valtataistelusta avioliitossa on säilynyt ajattomana ja onnistui naurattamaan moneen otteeseen. Nelikko pyörii mainiosti suhdekiemuroissa, ja näytelmä on mukavaa ajanvietettä syksyyn. Huumori ajautui hirtehiseksi niin yllättävästi, että täytyi silloinkin nauraa. Yleisvaikutelma on vahvasti myönteinen. Jännite pysyy hyvin yllä, jokaisella hahmolla on paikkansa ja kellon katsominen jää syrjään. Jos esitys nyt ei leukoja naurusta kipeytäkään, niin aina se tusinakomediat päihittää. Ja romantiikka se on kuulkaas ihana asia.
Janne Kousa, Kuvat: Heidi Koskinen-Järvisalo

Kaijan ja Oton eli Linda Miettisen ja Teemu Virsun harteilla lepää etenkin näytelmän alku.
Sari Rajulin eli anoppi esittelee sievää vaatetta tuoreen aviomiehen sekä tämän enon katsellessa. Rooleissa Teemu Virsu ja Matti Olenius.
Kumpi vie kumpaa? Kuvassa ovat Sari Rajulin ja Matti Olenius.

Artikkelikuva: Teemu Virsu ja Linda Miettinen tasapainottelevat avioliiton onnessa ja haasteissa.

Jaa artikkeli: