Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Wanhat tanssivat

Wanhat tanssivat

Wanhat

janne
Su, 24.02.2019 – 22:27

Wanhojen tanssia seuraamaan tulevan oli vaikea löytää viime hetkillä istumapaikkaa.

15.2., perjantaina, aamupäivällä oli perinteiseen tapaan Kirkonkylän koululaisille suunnattu esitys Valkealatalolla. Sen jälkeen esiinnyttiin pienemmissä ryhmissä esimerkiksi senioreille ennen illan tansseja.

Tytöillä näkyi vaatteissa värejä ja kimallusta, poikien rusetit olivat erivärisiä. 

Kampauksia oli laitatettu jo aikaisin aamulla. Kampaajilla oli varmasti kiireiset aamut ja aamupäivät. Eri tyyppiset nutturat olivat yleisiä. Jokunen hiuskoriste oli käytössä, yksi tiaarakin.  

Kaisa Katainen ja Riika Vänskä juonsivat tämän vuoden tanssit, joita johtivat Rosa Suni ja Tuukka Toivonen. Tanssijoita oli 64. Mukana olivat lukiossa vaihto-oppilasvuottaan viettävät Aingeru Nemo Chilestä ja Esperance Depardieu Belgiasta.

 

Uutta ja wanhaa
 

Esittelykierroksen taustalla näytettiin tanssijoiden lapsuuskuvia. Pimeässä salissa valo heijastettiin keskelle, jossa kulloinenkin pari otti toisiaan käsistä kiinni. Valojen palattua tanssittiin perinteinen poloneesi. 

Pas D’espagne oli espanjalainen salonkitanssi 1840-luvulta. Cicapo oli pirteä kävelytanssi ja Fireman’s dance selvästi vauhdikkaampi. Varmasti eniten huomiota herätti perinteinen oma tanssi, jota nähdään vain näissä pääesityksissä eli koko joukon ollessa koolla. Pienissä ja keskisuurissa esityksissä tuodaan esiin vain perinteisiä tansseja. 

Tanssien harjoittelu aloitettiin jo elokuussa koulujen alettua. Harjoituksia oli kerta viikkoon ja lähempänä h-hetkeä kaksi kertaa viikossa. Harjoitukset sujuivat omalla painollaan ja hyvässä hengessä.

Oman tanssin koreografian suunnittelivat Anniina Vuoristo ja Roosa Salminen. Numero alkoi The Pirates of the Caribbean -elokuvan tunnussävelten soidessa pimeässä salissa. Valaistusta toivat valonheittimet ja reunoilla olevat valosarjat. Mukana oli monta hittiä vuosikymmenten varrelta, kuten Ricky Martinin María-hitti, Leif Wagerin Romanssi, Elvis Presleyn Hound dog, Earth, Wind & Firen September, Little Big’n Skipidi, Eveliina Kurjen Sä osaat sillälailla peppua vemputtaa, Queenin Don’t stop me now.  

Yleisö ei osannut aavistaa, mitä musiikkia tai millaista tanssia tuleman pitää. Tyyleistä hypättiin toisiin aivan yllättäen. Perinteiseen tapaan nähtiin hurmaamistahtoa tanssikuvioihin ujutettuna. 

JK & SK

 

Jaa artikkeli: