Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

WESI NY laittaa tilat kuntoon

Tuuli Weckström ja Emma Sipilä olivat ennestään kavereita. He päätyivät tekemään kaksin, kun eivät muita saaneet innostumaan mukaan.

He keksivät yhdistää yrityksen nimeen omat sukunimensä ja toimialan. Näin syntyi Siivouspalvelu WESI NY.

Toimitusjohtajan pestin ottanut Emma kertoo, että liikeidea oli helppo osuus. He molemmat pitävät siivoamisesta ja haluavat auttaa iäkkäitä ihmisiä. Tuuli kertoo pitävänsä järjestelmällisyydestä, Emma nauttivansa siitä, kun näkeen oman työnsä jäljen.

Asiakkaan välineillä he tekevät kodin perussiivousta ja mitä tarvitaan. He tekevät töitä sen verran kuin ehtivät ja jaksavat. Pari työkeikkaa on jo ollut ja palautetta on tullut. Ensimmäinen asiakas yllättyi, miten tehokkaasti ja nopeasti he tekivät.

Hinnoittelussa he päätyivät opettajan ja neuvonantajan avustuksella tasasummaan. Itse he taustalle tutkivat, millaisia hintoja siivousyrityksillä on. Heitä saa siihen nähden kaksi yhden hinnalla.

Yrityksen perustamisessa oli aika lailla kaikki valmista. Vain esitys oli vielä vähän kesken. Kurssi alkoi hiljakseen viime vuoden puolella marras-joulukuussa, jolloin jakso oli muuten aika täysi. Emma kertoo ottaneensa kursseja jopa enemmän kuin suositeltiin. Tuuli on yrittänyt pysyä kohtuudessa.

– Kiva kurssi, Tuuli tuumaa ja jää miettimään, olisiko yrittäminen vaihtoehto.

Yrittämisen riskit hyvin tiedostava Emma toteaa, että ainakin kurssilla oppii paljon yrittämisessä tarvittavaa, vaikka yritys ei olekaan ihan oikea.

Yhteiskuntaoppi ja matematiikka ovat hänelle mieluisia oppiaineita.

Emma kertoo nauttineensa myös muista yrittäjyysprojekteista, kuten leiristä ja yläkoululaisten ohjauksesta.

Kumpikaan ei halunnut erityisesti panostaa kilpailuihin. Kokemus on tärkeämpi.

• A&SK

Tuuli Weckström ja Emma Sipilä ovat jo saaneet kiitosta ripeästä työstään.

Jaa artikkeli: