Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Yhteinen ruokahetki

Seurakuntakeskuksen yläsalissa oli isänpäivää juhlistaen yhteinen ruokahetki edeltävänä torstaina. Aloitusajankohta oli osalle turhan varhainen. Hyvin saattoi paikalle tulla reilusti neljän jälkeenkin.
Väkeä oli lopulta useampi kymmen, joista lapsiperheiden osuus oli huomattava. Tilaisuus aloitettiin hartaudella. Lauluvalikoiman avasi Jumalan kämmenellä. Lastenohjaajat lausuivat veikeitä runoja. Ensin aiheina oli eläimiä ja sitten isä.
Ulkona pimeni, kun sisällä herkuteltiin jauhelihakeitolla, tuoreilla sämpylöillä ja marjapiirakalla. Ruokaan saatiin raaka-aineet useilta eri lahjoittajilta.
Yhdessä laulettiin Lasten virsikirjasta tuttuja ja vieraammiksi jääneitä lauluja. Kanttori Teemu Kääriäinen soitti pianoa. Värikkäästi koristetuista laatikoista löytyi soittimia. Niillä pääsi säestämään esimerkiksi lauluja Rukous on silta, Taivaan Isä suojan antaa ja Pienen pieni leppäkerttu.
JK

Artikkelikuva: Lastenohjaajista Saara Malin kertoi hiiristä, Minna Löppönen hylkeestä ja Päivi Pöyry norsusta. Suunta kohti suurempaa ei jatkunut. Päivi Pulkkinen kertoi isästä. Laulattamisessa oli mukana myös vastaava lastenohjaaja Nina Paavola.

Värikkäät soitinlaatikot suorastaan kutsuivat katsomaan sisäänsä.
Istumapaikoissa oli valinnanvaraa.
Ruokailun jälkeen pääsi musisoimaan.
Jaa artikkeli: