Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Yhteistekijä

Kouvola oli viime Matkamessuilla esillä Lahden seudun osastolla. Kun mukana olivat myös Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Padasjoki ja Sysmä, saattoi Kouvola jäädä huomaamatta.

Perinteiset kohteet ja uudet kiinnostivat kävijöitä. Kimolan kanava on yhdistävä tekijä. Siksi Kouvola oli mukana osastolla. Moto GP herätti myös kiinnostusta.

KymiRing

Ratamoottoripyöräilyn Suomen MM-osakilpailu ajetaan KymiRingillä kesällä 2021. Kilpailuoikeudet omistaa espanjalainen Dorna Sports. Iitin Tillolassa sijaitseva KymiRing on Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. Radalla on pituutta 4,6 kilometriä, ja korkeuserot ovat noin 23 metriä. Leveys on 12–15 metriä, kaarteita on 18. Radan niin sanottu takasuora on 1,2 kilometrin pituudellaan pisin GP-ratojen suora Euroopassa. Rata testattiin upouutena viime vuoden elokuussa.

Kimolan kanava

Kimolan kanavalla pitäisi päästä veneilemään heinäkuussa. Kanavan rakennuttajan Väylän mukaan avauksen siirtymisen syy on tekninen. Kanava mahdollistaa yhteyden Kouvolaan Pielavedeltä, 400 kilometrin päästä. Sieltä vesiyhteys kulkee Vesijärven, Päijänteen ja Ruotsalaisen kautta Konnivedelle ja lopulta Kymijoen vesistöön.

Pari vuotta kestäneiden muutostöiden aikana kanavaa levennettiin ja ruopattiin. Siihen tehtiin veneliikenteen vaatimat eroosiosuojaukset.

Kimolan vanhan uittokanavan nippunosturit purettiin. Tilalle rakennettiin venesulku. Sen sulutuskorkeus on 12 metriä. Venesululla on mittaa noin 35 metriä ja leveyttä 8 metriä.

Vanha uittotunneli louhittiin ja lujitettiin. Päijänteeltä päin saavuttaessa sulun jälkeen tullaan noin 70 metriä pitkään tunneliin. Kanava on pituudeltaan noin 5,5 kilometriä.

Yhteisellä osastolla kävi ihmisiä monelta eri seudulta.

JK

Jaa artikkeli: