Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Yrittäjyys on elämäntapa

– Asiakkaat ovat alan suola

Valkealan Yrittäjät ry valitsi Vuoden 2020 yksinyrittäjäpalkinnon saajaksi Parturi-Kampaamo Solinan, eli Sari Lahti-Hautamäen.

Sari Lahti-Hautamäkeä kiitetään aktiiviseksi ja iloiseksi osallistujaksi yhdistyksen toiminnassa ja tapahtumissa. Sari on kannustava, yhteistyöhakuinen perinteisessä käsityö- ja palveluammatissa toimiva yrittäjä.

Parturi-Kampaamo Solinan toimitilan näyteikkunan todetaan Salpausselänkadulla erottuvan edukseen muuttuvilla somistuksilla.

Yrittäjäperheen jalanjäljissä

Sari Lahti-Hautamäki on kotoisin Mäntsälästä. Koko hänen perheensä on yrittäjiä, joten hänellekin yrittäjyys oli luonteva ratkaisu.

Hän valmistui Tikkurilan ammattikoulusta ja päätyi Helsingin kautta Järvenpäähän parturi-kampaamoalalle työntekijäksi. Yrittäjänä Sari aloitti vuonna 1996.

Laajat verkostot

Valkealassa Sari on asunut yli 20-vuotta. Hän etsi yritykselleen tiloja myös Valkealasta, mutta totesi siellä alan yrittäjiä löytyvän jo runsaasti. Uutena yrittäjänä hän koki paremmaksi hakea tiloja alueelta, jossa on suurempi asiakaskunta. Tilat Kouvolan keskustasta löytyivät helposti.

Kolmen vuoden ajan Sarin kollegana Solinassa on toiminut Sini-Selina Rasimus. Sini tuli ensin Solinaan työharjoitteluun. Jo alkuvaiheessa Sari huomasi, että nuorella naisella hommat hoituivat hienosti. Sari alkoi ruokkimaan ajatusta, että Sini jäisi taloon töihin.

̶    Meillä on hyvä tiimi, Sari kiittelee.

Sini kannustaa alaa opiskelevia ottamaan koulussa kaikki mahdolliset yrityskurssit. Sitten vaan reippaasti perustamaan toiminimeä ja etsimään hyvää liikettä.

Luonnollisuus ajan trendinä

– Tällä hetkellä luonnollisuus on arvossaan. Ennen kaikkea kiharat näkyvät katukuvassa sekä naisilla, että miehillä, Sari valottaa ajan trendejä.

Sari toivoo asiakkaiden kuuntelevan ammattilaisten neuvoja hiustenhoidossa. Ammattilainen osaa katsoa mitä hius tarvitsee. Sen perusteella on helppo valita oikeat tuotteet myös kotiin.

Parasta kampaamoalassa on Sarin mukaan asiakkaat. Joka päivä on erilainen. Noin 40 % asiakkaista tietää mitä haluaa, mutta Sari myöntää usein saavansa aika vapaat kädet.

– Koen alan ihanan rikkaaksi. Sillä tarkoitan sitä, että ihmisiä tavataan vauvasta vaariin. Saa olla lähellä ihmisiä, Sari toteaa.

Rohkeasti ilman ennakkoluuloja

Yrittäjyys ei ole mörkö. Kuka tahansa pystyy tänä päivänä aloittamaan yrittäjänä. Sarin mukaan parturi-kampaajana on hyvä olla ihmisläheinen ja läsnä.

– En minä henkilökohtaisesti osaisi mitään muuta enää tehdäkään. Eikä minun tarvitse, minä olen hyvä tässä, Sari nauraa.

Katso Valkealan Sanomien, Valkealan Yrittäjät ry:n ja Kaikumedian yhteistyössä toteuttama video

• Laura Parkko

Artikkelin kuva: Kaikumedia

Jaa artikkeli: