Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ystävänpäiväateria yläsalissa

Ystävänpäiväateria yläsalissa

Laulu

janne
Pe, 15.02.2019 – 23:15

Valkealan seurakuntakeskuksessa järjestettiin ystävänpäiväateria. 14.2. salin pöydät täyttyivät, kun väki tuli nauttimaan yhdessä ateriasta.

Paikallisin lahjoittajista oli Puurin kanala

Lastenohjaaja Saara Malin oli vastaanottamassa vieraita ja toivotti hyvää ystävänpäivää. Keskenkin sopi tulla, niin virallista ei ollut. 
Jukka Pyrhönen toivotti ihmiset sydämellisesti tervetulleiksi. Seurakunta oli hyvin edustettuna, kun monen ikäisiä saatiin paikalle. Pieniä lapsia ja lapsiperheitä oli huomattava osa ystävänpäivää seurakuntakeskuksessa viettäneistä. Ruokailun lomassa kuultiin runonlausuntaa ystävyydestä. 

Tilaisuuden juonsi Jukka Pyrhönen. Vs. seurakuntapastori kehotti useaan kertaan antamaan taputuksia. Lasten tanssiminen laulun lomassa ansaitsi omat aplodinsa, monen muun asian ohella.  

Laulaen syömään

Osa kappaleista laulettiin säestyksellä, osa ilman. Mörkö se lähti piiriin oli monille tuttu. Käy muumilaaksoon -kappaleen toista säkeistöä ei Muumilaakson tarinoiden alkumusiikissa kuulla, joten se oli selvästi vieraampi. Kappale itsessään on varmasti paljon tutumpi kuultuna kuin laulettuna. 

Oravakaksikko Tiku ja Taku on tuttu monille sukupolville. Terhoja hakevista ystävyksistä laulettiin yhdessä. Päivänsäteelle ja menninkäiselle saatiin lapsia ja ohjaajia eteen laulamaan. Ruokarukouksena oli Nyt silmäin alla Jeesuksen. 

Lauluvihkoon oli varattu vielä Äänisen aallot, Ystävän laulu ja Mä kiitän Herraa. Ruokailun jälkeen jäi vielä aikaa laulutuokiolle. 
Lapsityönohjaaja Helena Kokkonen-Nurmelan ansiota oli laulumonisteen värikkyys.  

Hyvissä ajoin saatiin ateria valmiiksi. Osa sämpylöistä oli lasten leipomia. Pitkään Valkealan kirkkoherrana toiminut Sakari Vihma vinkkasi kertomaan, että meteli oli melkoinen. 
Ruokana oli kehuja saanutta kanakeittoa, sämpylöitä ja ruisleipää sekä pannukakkua hillon kanssa.

 

 JK

 

Ateria
Ystävänpäiväateria oli maittava, eikä maksanut kävijöille mitään. 

 

 

Jaa artikkeli: