Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ystävyydestä

Heikki Hela on julkaissut uutta musiikkia. Kummeli-ryhmän jäsenenä tunnetun Heikin muistaa moni jo 1980-luvun loppupuolelta Gospel Powerista, jossa hän lauloi ja soitti kitaraa ja percussioita. Totta se on, Se toimii, Hän elää, Tänään voi olla se päivä ja Uusi uljas edustavat yhtyeen rytmikästä puolta.
Totta se on! -nimi muuten lainattiin Reijo Vaurulan ja Anssi Tiittasen kirjaan, josta meillä oli aiemmin juttu.

Monesta tuttu

Heikki Hela lauloi Kummelissa Unettoman yön, joka edelleenkin taitaa olla kaikkein tunnetuin hänen uraltaan. Uneton yö syö sisältä turhat toiveet.
Svengaava, big band -henkiseksi kasvava Ystävä-single julkaistiin 16. lokakuuta. Siinä Heikki Hela duetoi yhdessä laulaja Marika Tuhkalan kanssa. Kappale lähti liikkeelle Heikki Helan sävelkynästä. Sanoitukseen osallistui myös näyttelijäpuoliso Kaisa Hela.
Heikki Hela on uransa varrella nähty joulupukkina Kadonnut: Joulupukki -sarjassa, josta leikattiin myös elokuva. Monet lapset ja lapsenmieliset katsoivat häntä Herra Heinämäkenä. Johtaja Uuno Turhapuro – pisnismiehessä Heikki esitti Pasia.
Marika Tuhkala lauloi aikoinaan Aki Sirkesalon taustalaulajana. Taustalla häntä on kuultu myös esimerkiksi Voice of Finland ja Eurovision -laulukilpailuissa. Musiikkiteatterin lavalla hänet on nähty Komediateatteri Arenassa ja UIT:ssa.
Kevään äkkipysähdys synnytti viime keväänä muusikoissa turhautumista ja painetta, joka on Helan mukaan odottanut purkautumistaan: -Eristyneisyys pisti kaipaamaan ystäviä. Piti väsätä biisi. Kesällä kun hieman hellitti, äänitettiin urakalla runsaan kuuloista rytmimusaa.
Janne Kousa
Kuva: Harri Hinkka, Studio Harri Hinkka

Jaa artikkeli: